Direksiyon Kutusu Arızası Nasıl Anlaşılır

ABONE OL
Direksiyon Kutusu Arızası Nasıl Anlaşılır

Günümüz modern araçlarında kullanılan direksiyon sistemi kremayerli ve pinyonlu sistemlerdir. Bu sistemler birçok bileşenden oluşur ve zaman içerisinde yıpranarak birtakım sorunlara neden olabilir.

Direksiyon kutusu, tüm bu bileşenlerin ana kalbini oluşturur. Yani sistemde bir arızanın meydana gelmesi halinde aracınızı yönlendirmede zorluk çekersiniz. Özellikle de aracı kullanırken bir arızanın olması durumunda büyük bir tehlikeyle de karşı karşıya kalmış olacaksınız.

Aşağıda arızalı olan direksiyon kutusunun belirtileri sıralanmıştır.

Direksiyon Sertleşmesi

Kremayerli ve pinyonlu direksiyon sistemleri hidrolik direksiyon ünitesi tarafından desteklenir. Hidrolik basınç oluşturulmasıyla direksiyon daha yumuşak ve daha seri bir hale gelecektir. Eğer hidrolik basınç ortadan kalkarsa bu durumda direksiyon kutusu ısı üretecek ve direksiyon simidi sertleşmeye başlayacaktır. Bu sorunun çözülebilmesi için öncelikli olarak hidrolik yağ seviyesine bakılması gerekir. Eğer eksiklik varsa tamamlamak sorunu çözecektir.

Hidrolik Kaçakları veya Hidroliğin Köpürmesi

Direksiyon sertleşmesinin en önemli nedeni hidrolik yağının eksikliğidir, fakat sistemde bir kaçak olmadan bu seviye düşmez. Yani hidrolik yağının azalmasının neden gevşek bir bağlantının olması ya da yıpranmış bir contadır. Bunun için direksiyonun bir an önce kontrol edilmesinde fayda vardır. Buna dikkat edilmemesi halinde ise direksiyon kutusu içerisinde bulunan dişliler zarar görecektir.

Direksiyonu Çevirirken Gelen Sesler

Normal bir direksiyonu sağa ya da sola çevirdiğinizde asla ses duymazsınız. Ancak direksiyon kutusu arızalandığında bu kez direksiyonu çevirdiğinizde metali metale sürter gibi bir ses gelmeye başlayacaktır. Bunun için dönüş esnasında ya da tümsekten geçerken direksiyondan ses duyuyorsanız buna dikkat etmeniz gerekir.

Aracın Gezinmesi

Direksiyon dişlilerinin aşınması durumunda sürüş anında aracın bir tarafa çektiğini fark edersiniz. Bunun nedeni bağlantı çubukları ya da diğer direksiyon bileşenleri olabilir. Bu parçalar yıpranmadan ya da zarar görmeden araç kendi kendine sağa ya da sola doğru çekmez.

Direksiyon Boşluğu

Direksiyon hassastır bunun içinde dokunduğunuz anda istenilen yöne dönmesi gerekir. Eğer direksiyonunuzda boşluk oluşmuşsa bu aracı istediğiniz şekilde yönlendiremeyeceğinizden dolayı sürüşünüzü tehlikeye sokacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.02.2024

Forklift Nedir, Forklift Ehliyeti Hangisi

03.03.2022

Ateşleme Bobini Ne İşe Yarar

30.03.2021

Arabalarda LPG İşareti Zorunlumu

10.05.2021

Ehliyet Kursu - 2021