Direksiyon Sınav Hakkı Kaçtır? 2021

ABONE OL
Direksiyon Sınav Hakkı Kaçtır - 2021

Sürücü kursuna kayıt yaptırdıktan sonra alınan eğitim neticesinde sınava giren sürücüler bu yazılı sınavı kazanmaları halinde direksiyon sınavına girebilme hakkı kazanırlar.

Bir sürücü adayı ilk kez ehliyet aldığında ister istemez direksiyon sınav hakkının kaç olduğunu merak edebilir. Aşağıda bu sorunun yanıtı açık bir şekilde belirtilmiştir.

Direksiyon Sınav Hakkı

Ehliyet alımına dair işlemlerin tamamı Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülür. Bunun için direksiyon sınavları da Milli Eğitim Bakanlığı kontrolünde yapılır. Adaylar e-sınavda başarı gösterdikten sonra ehliyet alabilmek için direksiyon sınavına girerler. Bunun içinde daha önceden belirlenmiş olan sınav tarihlerinde sınav yerinde hazır olmaları gerekir.

Direksiyon Sınavında Arabada Kimler Olur?

Direksiyon sınavına giren bir aday araç içerisinde yalnız olmaz.  Araçta bir başkan ve bir üye bulunur. Başkan genelde okullarda görev yapan öğretmenler olur diğer personel ise Bakanlıkça verilmiş motorlu taşıt sürücüleri kursu direksiyon eğitimi dersi sınav sorumlusu belgesi bulunan, en az yüksekokul mezunu, en az üç yıl önce alınmış ve kursiyerin alacağı sürücü sertifikası sınıfından sürücü belgesi bulunanlar arasından oluşturulmaktadır.

Direksiyon Sınavına Kaç Kez Girilir?

Direksiyon sınavına katılan sürücü adayına sınav sırasında bazı sorular sorulur ve bu sorular neticesinde direksiyon eğitiminin ne düzeyde olduğunun tespit edilebilmesi için uygulama yapılır. Uygulama sırasında sınavda başarılı olamayan bir aday sınavdan geçemez. İlk hakkında başarılı olamayan sürücü adayı toplamda 4 kez direksiyon sınavına katılabilir. Her sınav öncesinde direksiyon sınav ücreti yatırmak zorundadır. 4 sınavda da başarılı olamayan bir sürücü adayı tekrar başa dönmek ve tüm eğitimlere sil baştan dönmek zorundadır. Dosya yenilemesi olarak da bilinen bu durum sürücü için önemli bir zaman kaybıdır.

Direksiyon Sınavından Geçebilmek İçin Neler Yapılmalıdır?

Direksiyon sınavından geçmek isteyen sürücülerin kendilerine verilmiş olan hak çerçevesinde direksiyon eğitimlerine katılmak zorundadır. İmkanları dahilinde eğer kullanabilecek bir araçları varsa olabildiğince çok pratik yapmaları gerekir. Direksiyon Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Başlıklı makalemizi okuyarak da sınav öncesinde gerekli bilgiler alınabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.05.2023

Kule Vinç Operatörü Ne İş Yapar? Operatör Nasıl Olunur

12.01.2022

Araç Garantisi Hangi Şartlarda Bozulur

25.04.2022

A2 Ehliyet Nedir, Nasıl Alınır, Hangi Araçları Kullanır

07.10.2020

Araç Giydirme Nedir