Direksiyon Sınavına Geç Kaldım Sınava Girebilir miyim

ABONE OL
Direksiyon Sınavına Geç Kaldım Sınava Girebilir miyim

Direksiyon sınavı randevu sistemi ile yapılan bir işlemdir. Bu nedenle direksiyon sınavına girecek olan adayın önce randevu alması gerekir. Alınmış olan randevu sonrasında sürücü adayına verilecek olan belge üzerinde sınava ne zaman girip çıkacağı, nelere dikkat etmesi gerektiği belirtilmiştir. Direksiyon sınavında her şeyin önceden planlanmış olması demek bir aksaklık yaşanması durumunda en son sürücüye sirayet edeceği anlamına gelir. Yani her aday direksiyon sınavında yaklaşık olarak 30 dakika boyunca araç kullanır ve bu sürede sarkma ciddi sonuçlar meydana getirebilir. Yani buradan da anlaşılacağı gibi direksiyon sınavına geç kalmış olan bir adayın sınava alınması söz konusu olmayacaktır.

Peki, böyle bir durumda direksiyon sınav hakkı ve direksiyon sınav harcı ne olur? Diye merak ediyorsanız hemen belirtelim bir sınav hakkınız ve yatırdığınız sınav harcınız geçersiz olur ve yanar. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak adına direksiyon sınavından önce sınav alanında hazır olunması önemlidir. Sürücü kurslarında direksiyon sınavına girecek olan sürücü adaylarına bu durumun sürekli olarak hatırlatılmasının nedeni de tamamen bundan kaynaklanmaktadır.

Giriş Belgesinde Sınav Saati Neden İki Tane

Direksiyon sınavına giriş için verilen belge üzerinde sınav saati iki ayrı şekilde yazılmıştır. Bunlardan ilki sınavın başlama saati ikincisi ise bitiş saatidir. Bu iki saat içerisinde istediğiniz saatte sınava giremezsiniz. Bunun için belirtilen iki saat arasında sınav yerine gelmemeniz gerekir.

Sınav başlama saatinden en az 30 dakika öncesinde sınav yerinde olmanız olası aksaklıkların da önüne geçecektir. Sınava geç kalmanız halinde asla size ikinci bir hak verilerek sınavınızın yapılması sağlanmayacaktır. 

Manuel ehliyet sınavına girdim ve geçemedim otomatik ehliyete çevirebilir miyim?

Direksiyon sınavında toplamda 4 hakkınız vardır. Yani bir kez sınava girmiş ve kaybetmiş olsanız bile 3 kez daha girme hakkınız vardır. Bu nedenle ilk direksiyon hakkınızda ya da üçüncü direksiyon sınavı hakkınızda otomatik ehliyet için sınava giremezsiniz. Böyle bir durumda sınavı 4 kez kaybetmiş ve dosyanızın yanmış olması gerekir. Dosyanız yandıktan 1 hafta sonra tekrar kurs yerinize başvurarak otomatik ehliyet için başvuru işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.09.2023

Lastik Yük Endeksi Nedir? Nasıl Ölçülür

24.09.2021

Seyahatin İptal Edildiği Durumlarda Seyahat Sigortası Ne Olur

03.08.2023

Hill Holder Nedir? Nasıl Çalışır? Faydaları Nelerdir

31.08.2022

Yetersiz Ehliyetle Araba Kullanmanın Cezası Nedir