Direksiyon Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ehliyet alma ile ilgili son dönemde pek çok şeyin değiştiğini biliyoruz. Teknik olarak alınan eğitim ve direksiyon dersi aynı olurken sınav sisteminde köklü bir değişim söz konusu oldu. Artık herkes e-sınav üzerinden başarılarını ölçüp ehliyet alma hakkına sahip olabiliyor. Fakat burası işin son noktası yani bir sürücü için öncelikli olarak sağlam bir direksiyona sahip olması gerekiyor. Ehliyeti yalnızca araç kullanabilmek için alınması gereken bir belge olarak değerlendirmemek gerekiyor.
Bunun için gittiğiniz sürücü kursu size gerekli olan bilgileri sağlayabilmeli ve istenilen sınavlardan net olarak almanız gereken puanı alabilmeniz için size gerekli donanımı sunmalıdır. İşte bu donanımlar içerisinde yer alanlardan birisi de direksiyon eğitimidir. İlk kez bir aracın direksiyonuna oturacaksanız o zaman işiniz biraz daha zor ve dikkat gerektirebilir. Yapmanız gereken tek şey direksiyon hocanızın talimatlarına uymak ve bu sayede pratiklik kazanarak aracınızı kullanmak.
Peki, ehliyet için başarı oranları içerisinde de olması gereken direksiyon sınavına nasıl hazırlanmanız gerekiyor. Bu konuyu merak edenler için hazırladığımız önerilerimizi mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.
Direksiyon Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Aracınızı hareket ettirmeden önce ilk yapmanız gereken koltuk mesafesini ayarlamak ve aynaların gerekli ayar kontrollerini yapmak
- Emniyet kemerinizi taktıktan sonra aracınızın çalıştırma ve harekete geçme sırasında hareketleri yerine getirmek.
- Aracınız duraklarken ya da park ettiğiniz bir yerden çıkarken sinyal vermeden çıkmamak, aynalarınızı kontrol etmek.
- Aracınızı kullanırken şerit ihlali yapmamak şerit izlerine uygun olan bir sürüş tekniği kullanmak. Yerdeki her çizginin mutlaka bir anlamı vardır. Eğer bu anlamları bilmiyorsanız o zaman sürüş güvenliğini de tehlikeye düşürebilirsiniz. (Örneğin; yerdeki düz çizgi sollama yapılmayacağını ifade eder.)
- Aracınızı mutlaka hız kurallarına uygun olarak kullanmak,
- Önünüzde giden araçla aranızdaki takip mesafesini korumak,
- Sollarken ve bir aracı geçerken gerekli kurallara uymak,
- Bir kavşağa girerken yavaşlamak, dönüş esnasında kurallara uymak,
- Kavşaklardaki ilk geçiş hakkının kimin olduğunu bilmek ve kurallara uymak,
- Aracın manevrasına uymamak,
- Trafikte geçiş üstünlüğü olan araçlara yol vermek,
Hepinizin sınavlarının başarılı olarak geçmesi dileğiyle…
Araç kullanmak risklidir ve iyi bir hazırlık süreci gerektirir. İhtiyacınız olan bilgilere ulaşabilmek için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.