Direksiyon Sınavında Kazandıran Taktikler

ABONE OL
Direksiyon Sınavında Kazandıran Taktikler

Direksiyon sınavı ehliyet alabilmek için sürecin en önemli son aşamasıdır. Buraya kadar gelen bir sürücü adayı artık son düzlüktedir ve bu sınavı da başarılı bir şekilde geçtikten sonra ehliyet almaya hak kazanmış olacaktır. Peki direksiyon sınavında kazanabilmek için nelere dikkat etmeniz gerekir?

Ön Hazırlık ve Kalkış

Pandemi sonrasında direksiyon sınavlarına da yeni kurallar eklenmiş ve buna göre kurs yeri size ne yapmanız gerektiği konusunda ayrıntılı bilgi verecektir.

Direksiyon sınavı toplamda 35 dakika sürer ve bunun ilk 5 dakikasında adaya aracı ne kadar tanıdığına dair sorular sorar. Bu sorular içerisinde iç donanım ve motor konuları vardır. Aday bu sorulardan 5 tanesine yanlış cevap verirse sınavdan geçemez.

  • Araca bindikten sonra ilk iş olarak aynaları kendinize göre ayarlayın ve daha sonra emniyet kemerini takın.
  • Araç viteseyse debriyaja basarak boşa alın ve ayağınız debriyajdayken kontağı çevirip aracı çalıştırın.
  • Hareket yönüne doğru sinyal verdikten sonra frene basıp el frenini indirin.
  • Aracı vitese taktıktan sonra hareketinizi başlatabilirsiniz.

Yukarıda ilk hazırlık ve kalkışın nasıl yapılması gerektiği belirtilmiştir. Bunları yaparken heyecanlandığınızın farkındayız bunun içinde kontrol tamamen sizin elinizde olacak. 

Heyecan Faktörü

Direksiyon sınavına başlamadan önce mutlaka üzerinizdeki heyecanı atmanız gerekiyor. Sınav sırasında heyecanlanan bir sürücü istemsiz şekilde titrer, bu da direksiyon tutuşunun değişmesine neden olur.

Yokuşta Kalkış

Direksiyon sınavında komisyonun dikkat ettiği hususlardan bir tanesi de yokuşta aracın kaldırılmasıdır. Yokuş yukarı aracı kaldırmak için pratik yapmak önemlidir, bu nedenle sınav günü öncesinde bir arkadaşınızdan, eşinizden ya da ailenizden yardım almanız iyi olacaktır.

Geri-Geri Gelme ve Park Etme

Maalesef direksiyon dersinde en çok kalınan konulardan birisi geri geri park etmektir. Çünkü bu işlem bazen usta şoförler için bile zor olabiliyor. Direksiyon sınavınız öncesinde iki duba arasına geri geri gelme ve park etme çalışması yapmalısınız.

Durma, Duraklama

Komisyonun dikkat ettiği konulardan birisi de aracın durması ve duraklamasıdır. Her şeyi güzel yaptınız son anda aracı durdururken stop ettirdiniz işte o an her şeyin başa döndüğü zamandır. Sınavda ani frenden kaçının, frene yavaş yavaş basın.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.06.2021

Ehliyet Süreci Kaç Gün Sürer? 2022

27.12.2021

Gölbaşı Sürücü Kursları - Gölbaşı Ehliyet Kursları

23.06.2022

Ehliyet Ne Kadar Sürede Alınır, Ehliyet Kaç Günde Gelir

24.12.2020

Araçlarda Elektrik Arızası ve Çözümü