Direksiyon Sınavında Paralel Park ve L Park Nasıl Yapılır

ABONE OL
Direksiyon Sınavında Paralel Park ve L Park Nasıl Yapılır

Direksiyon sınavına giren sürücü adayları kurstan başarılı olmak istediklerinde kendilerinden istenilen sürüşü şeklini yapmak zorundadır. Sürüş esnasında hatalı davranış ve bilgisizce hareket direksiyon sınavından kalmaya neden olacaktır. Bu nedenle her sürücü adayı kurs süresince kendisine gösterilen şeylerden sorumlu tutulur.

Direksiyon sınavında sürücü adaylarının en çok zorlandığı hususlardan birisi aracı park etmektir. Genelde sürücüler birkaç denemeden sonra L parka alıyor olsa da paralel park kuralına uygun bir şekilde yapılmadığında aracın park edilmesi zaman alabilir.

Direksiyon sınavında konulmuş olan katı kurallar sürücüleri zorluyor olsa da aslında bu araç kullanırken yaşanabilecek zorlukların önüne geçebilmek adına oldukça faydalıdır. Bunun için bu kurallara endişe ile yaklaşmaktan ziyade daha fazla çalışarak en iyisini yapmak mantıklı olacaktır.

L park ve paralel park esnasında dubalar, kaldırıma dokunmak direk olarak başarısız sayılır.

Paralel park yapılırken dubaların arasına aracın park edilmesi yetmiyor. Örneğin parkınızın başarılı olarak sayılabilmesi için kaldırımla teker arasındaki mesafenin 50 santim açığındaki çizgiyi geçmiş ve çizgi ile kaldırım arasında konumlandırılmış olması gerekiyor. Aşağıda paralel ve L park nasıl yapılır anlatılmaktadır.

L Park Nasıl Yapılır?

L parkta başarılı olabilmeniz için duba ile aranızda yaklaşık 1,5 araba boyu mesafe olması gerekiyor. Mesafeyi ayarladıktan sonra arka kelebek cam ile size yakın olan dubanın üst kısmını görebilmelisiniz. Bu şartları tamamladıktan sonra direksiyon tam sağa çevirip yan aynanızı kontrol ederek iki duba arasına giriş yapabilirsiniz. Giriş esnasında yan aynalarınızı kullanmaya özen göstermelisiniz olası bir aksaklıkta müdahale etmeniz kolaylaşacaktır.

Paralel Park Nasıl Yapılır?

Paralel park, direksiyon sınavında en çok zorlanılan park çeşitleri arasında yer alır. Bu park esnasında dubanın yanına paralel bir şekilde yanaşmalı ve duba ile aracınız arasında 30 cm mesafeye kadar bu uzaklığı korumalısınız. Paralel parkta da L parkta olduğu gibi arka kelebek camınızda öndeki paralel park dubasının üzerini görmeniz gerekiyor. Bunu sağladıktan sonra aracın direksiyonu tam sağ kırıp park işlemine geçebilirsiniz.

Not: Dubalar arasına girdikten sonra toplam 2 hamle hakkınız var. Bunu duruma göre ileri geri yaparak düzenleyebilirsiniz.

Sürücü kursları ve ehliyet hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.04.2020

Aydın Sürücü ve Ehliyet Kursları

22.10.2021

İlk Defa Sürücü Belgesi Almak İçin Gereken Belgeler

24.05.2021

SMG Şanzıman Nedir? Hangi BMW Modellerinde SMG Şanzıman Vardır

03.08.2022

Hibrit Yakıt Nedir, Hibrit Araçlarda Yakıt Sistemi