Direksiyon Sınavını Geçtikten Sonra Ehliyet Alma Süreci

ABONE OL
Direksiyon Sınavını Geçtikten Sonra Ehliyet Alma Süreci

Direksiyon sınavını geçtikten sonra ne yapılır? merak ediyorsanız yazımızı sonuna kadar okumaya devam etmelisiniz.

Ehliyet alma süreci zorlu ve uğraştırıcıdır. Bu yazımızı okuyorsanız nihayet tüm süreci başarılı bir şekilde tamamladınız ve artık ehliyetinizi almaya hazırsınız demektir. Peki bu süreçte sizi neler bekliyor ve neler yapmanız gerekiyor?

Direksiyon sınav sonucunuzu öğrendikten sonra 3 gün içinde sertifika ücretinizi ödeyerek belgenizi sürücü kursundan alabilirsiniz.

Belgenizi aldıktan sonra ise artık Nüfus Müdürlüğünden işlemlerinizi başlatmak için randevu almanız gerekir. Bunun için interneti ya da ALO 199 numaralı telefon hattını kullanabilirsiniz. Ehliyet randevunuzu istediğiniz farklı bir şehirden alabiliyorsunuz. Bunun için sürücü kursunuzun olduğu yerden başvurmak zorunda değilsiniz.

Sertifikanızı ve randevunuzu aldıktan sonra şimdi sıra ödeme yapmaya geliyor. Çünkü ehliyet harcı için ödeme yapmanız gerekecek. Ziraat Bankası ATM’lerine bu ücreti ödeye bilirsiniz. Ancak ne şekilde yatırırsanız yatırın mutlaka makbuzunuzu almanız gerekiyor. Çünkü Nüfus Müdürlüğüne gittiğinizde sizden bu makbuz istenecektir. Aşağıda sürücülerin yatırması gereken ehliyet harcı miktarları bulunmaktadır.

  • B Otomobil sınıfı: 1,456 TL
  • A2 Motosiklet Sınıfı: 710,40 TL
  • C, D, CE SINIFI: 2.203,70 TL

Ehliyet randevu gününüzde Nüfus Müdürlüğüne gittiğinizde yukarıda belirtmiş olduğumuz ücretleri yatırmış olmanız gerekiyor. Başvuru sonrasında size geçici ehliyet belgesi verecektir. Bu belge A4 kağıt üzerine basılmıştır ve bu belgeniz 30 gün boyunca ehliyet yerine geçer. Ehliyetiniz elinize gelinceye kadar belgeyle birlikte stajyer sürücülük yapabilirsiniz.

Direksiyon Sınavını Kazandıktan Sonra Neler Yapılır?

Direksiyon sınavınızı kazandıktan sonra artık sertifikanızı almanız için önünüzde hiçbir engel kalmamış olacaktır. Biliyoruz bu geçen 2 aylık süreç içerisinde yoruldunuz yıprandınız ama buna gerçekten değdi. Çünkü ehliyet sahibi olmak demek hem iş bulmanıza yardımcı olmak demek hem de kendi özgürlük sınırlarınızı daha genişletmek demektir.

Direksiyon Sınavını Geçtikten Sonra Para Yatırma Nereye Yapılır?

Direksiyon sınavını geçtikten sonra para yatırma işlemi bankalar aracılığıyla yapılır. Direksiyon ücretini ödeyeceğiniz en uygun banka Ziraat Bankasıdır. Para yatırmak için burada bir hesabınız olması gerekmez.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.07.2020

Otoban ve Otoyollarda Hız Sınırı 2020

23.03.2020

Aston Martin Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

27.07.2020

Araç Alıp Satarken Noter Satış İşlemleri Nasıl Yapılır

16.05.2024

Kötü Hava Koşullarında Sürüş Stratejileri