Direksiyon Usta Öğretici Belgesi Nasıl Alınır

ABONE OL
Direksiyon Usta Öğretici Belgesi Nasıl Alınır

Bir sürücü kursunda sürüş eğitmeni olabilmeniz için öncelikli olarak usta öğretici belgesi almış olmanız gerekiyor. Bu sertifikayı aldıktan sonra işiniz kolaylaşıyor.

Bu belgeyi alabilmeniz için hazırlanmış olan kurslar il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığı ile belirleniyor. Halk Eğitim merkezleri ve yetkili belediye kursları bu belgeyi vermek için görevlendiriliyor.

Bir sürücü kursunda eğitmen olarak çalışmak istediğinizde yıl içerisinde düzenlenen direksiyon ve Trafik Usta öğreticiliği Kursuna kaydınızı yaptırmanız gerekiyor. 

Lise Mezunu Direksiyon Hocası Olabilir mi?

Direksiyon eğitmeni olabilmek için eskiden sadece ön lisans ya da lisans mezunu olmak yetiyordu. Ancak geçtiğimiz yıllarda yapılan son düzenlemeyle birlikte bu durum değişti. Artık lise mezunları da bu dersleri verebiliyor. Ancak bunun için kendilerinden istenilen şartları yerine getirmek zorundalar. Daha önceki makalemizde bu kurslara katılım sağlayabilmek için hangi belgelere ihtiyacınız olduğunu belirtmiştik.

Direksiyon usta eğitici belgesi alınmak istenmesinin en önemli nedenlerinin başında ek iş bulabilme ya da normal iş bulabilme imkanını yüksek olması geliyor. Belge size bir vasıf kazandırdığı için piyasadaki birçok işe göre de kazancınız iyi olabiliyor.

Peki, bu belgeyi alıp bir sürücü kursunda işe başladığınızda ne kadar maaş alabiliyorsunuz?

Sürücü Kursu Eğitmen ve Direksiyon Hocası Maaşları Ne Kadar?

Sürücü kurslarında verilen maaşlar değişkenlik gösteriyor. Bunun için öncelikli olarak bir kurs bulmanız ve görüşmeniz gerekiyor. Kurs yerinin kursiyer sayısına,  sizin vereceğiniz ders saatlerine ve bulunduğunuz şehre göre maaşlar değişiyor. Yani net bir maaştan bahsetmek zordur. Ortalama bir fiyat verecek olursak ek iş olarak yaptığınızda 750 -1.000 TL, tam zamanlı çalışırsanız 2.500 TL ile 5.000 TL arasında maaş alabilirsiniz.

Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Nedir?

Direksiyon eğitimi öğreticiliği kursuna giderek bulunduğunuz şehirdeki sürücü kurslarıyla anlaşarak eğitim verebilirsiniz. Bu kurslara katıldığınızda Trafik, Sağlık, Motor ve Direksiyon Öğreticiliği sertifikası alabilirsiniz. Kurslarda eğitimin süresi 200 saattir. 4 yıllık üniversite mezunlarının işe alınma ihtimali daha yüksektir. Genelde sürücü kursları 3 yıllık ehliyet olmasını ister ancak tecrübeniz ne kadar fazla olursa tercih edilirliğinizde o kadar fazla olur.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.05.2021

Yağ Soğutucu Nedir? Arıza Belirtileri Nelerdir

27.04.2022

B1 Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, B1 Sınıfı Ehliyet Nedir

23.02.2021

Egzozdan Mavi Duman Gelmesi Nedir

02.02.2021

LPG Dönüşümü