Dubalar Arasında Park Etmeninin Püf Noktaları Nelerdir
Ehliyet sınavında sürücü adaylarını en çok tedirgin eden konuların başında dubalar arasına park etme geliyor. Henüz yeni direksiyon başına geçmiş olan bir kişi için çok zor sayılan bu yöntem yanlış uygulanması durumunda direksiyon sınavından kalmayı gerektirir. Bunun için ehliyet almak isteyen bir sürücü adayının önce iki duba arasına nasıl girip çıkacağını öğrenmesi gerekiyor.
Direksiyon Sınavında Geri Park Uygulaması Nedir?
Sürücü adayı teorik sınavda başarılı olduktan sonra direksiyon sınavına girmeye hak kazanır ve 35 dakika süren direksiyon maratonunda mutlaka başarılı olmak zorundadır. Uygulama esnasında başarısızlığın yüksek olduğu durumlardan biri olan geri park etme iki araç arasına sorunsuz bir şekilde girebilmeyi kapsar. Sınav komisyon üyeleri geri geri park etme uygulamasında sürücünün neler yaptığını görebilmek için bunu yapmasını ister.
Geri Park Güzergahı Ölçüleri Nedir?
Geri park güzergahında 4 adet duba vardır. Bu dubaların ikisi önde ikisi de arkada bulunur. Sürücü bu dört adet dubanın arasına dubalara dokunmadan girmek zorundadır. Çünkü dubalar sınavda araçları temsil eder. İki duba arasındaki mesafenin ölçüleri ise alınacak ehliyet sınıfının yaklaşık olarak 1,5 katıdır. Örneğin 4 metrelik bir aracı geri park etmek istediğinizde park alanının 6 metre olması gerekir.
İki Duba Arasına Park Edilirken Yapılması Gerekenler Nelerdir?
İki duba arasına park işlemi direksiyon sınavının en son aşamasıdır ve başarılı olabilmek için şu hususlara dikkat etmek gerekir.
- Aracı hareket ettirmeden önce dörtlüler yakılmalıdır.
- Geri park etmeden önce sürücü adayının aracı uygun mesafeye yerleştirmesi gerekir.
- Aynalar kontrol edilerek pozisyon ayarlanmalıdır.
- Dubaların arasına girildiğinde iki hareketten fazlası yapılmamalıdır.
- Dubalar kesinlikle çekilmemeli ve kaldırılmamalıdır.
- Sınav tamamlandıktan sonra sürücü adayı istediği şekilde manevra yaparak sınav güzergahını terk edebilir.
İki Duba Arasına Park Etmenin Püf Noktaları Nelerdir?
- Öndeki dubalardan yol bölümünde olan arka tekerle hizalanmalıdır.
- Geri vitese taktıktan sonra direksiyon tam sağa çevrilmeli ve aracı geri geri hareket ettirmeli.
- Dikiz aynasında dubalar görünmemeye başlandığı andan itibaren direksiyon tam sola çevrilmeli ve geri geri gitmeye devam edilmeli.
- Sağ arka teker kesinlikle sarı çizginin üzerine getirilmemeli.
Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.