EcoBoost Motor Nedir

ABONE OL
EcoBoost Motor Nedir

EcoBoost, Ford'un araçlarının çoğunda mevcuttur. Pek çok otomobil, kamyonet, kamyon ve SUV, modelleri EcoBoost motor ile donatılmıştır.   

EcoBoost Ne Anlama Geliyor?

Son 10 yılda, EcoBoost terimi Ford mühendisliği ile eşanlamlı hale geldi. İlk olarak 2011 yılında tanıtılan Ford EcoBoost motoru, Ford’un motor teknolojisinde önemli bir gelişmeyi temsil ediyor. Özetle EcoBoost, Ford müşterileri için motor verimliliğini artırmak üzere tasarlanmış teknolojilerin bir kombinasyonudur.

Ford'un EcoBoost benzinli motorları, daha fazla beygir gücü ve tork üretirken daha fazla yakıt tasarrufu sağlamak üzere tasarlanmış turboşarjlı, doğrudan enjeksiyonlu motorlardır. İlk olarak 2009 yılında piyasaya sürülen EcoBoost motorları artık çeşitli konfigürasyonlara sahiptir.

EcoBoost motorları, 1,0 ila 3,5 litre arasında değişen boyutlarda üretilirler. Özel teknoloji karışımı sayesinde hem motor çıkışı hem de yakıt verimliliği açısından olağanüstü derecelendirmeleri vardır.

EcoBoost Motoru Nasıl Çalışır?

EcoBoost motorları turboşarjlı olduğundan ve direkt enjeksiyon kullandıklarından, yüksek güç ve verimlilik üretebilirler. Turboşarjlı motorlar, motora geleneksel bir motordan daha fazla hava girerek motorun kapasitesini artırmadan güç çıkışını artırır. Doğrudan enjeksiyon ile yakıt enjeksiyon işleminin bozulmamış sistem bileşenini ortadan kaldırılarak performansı artırır.

EcoBoost motorları, boyutunu yükseltmeden daha fazla beygir gücü ve tork üretebilirler. Doğrudan enjeksiyonun kullanılması, yakıt enjeksiyon işleminin bozulmamış kısmını keserek çıkarması nedeniyle, EcoBoost motorları iyileştirilmiş bir yakıt verimliliğine sahiptir. Ford, EcoBoost motorlarının yakıt verimliliğini % 30 artırırken, % 15 daha az sera gazı yayar.

EcoBoost Motorun Özellikleri

1.0 litrelik versiyonda üç silindir ve tek bir turboşarj bulunur, bu da onu 2015 Ford Fiesta ve 2015 Ford Focus için ideal hale getirmiştir.

2.0 litrelik motor dört silindire sahiptir ve yaklaşık 245 beygir güç üretir. Ford, 2015 yılında yeni 2,0 litrenin önceki versiyonlara göre daha düşük uç tork üretmesine ve ilk kez dört tekerlekten çekişe izin veren ikiz kaydırmalı turboşarjı piyasaya sürdü. İkiz kaydırmalı turboşarjlı 2,3 litrelik I4 EcoBoost motor, 2015 Ford Mustang'e takılarak daha fazla güç ve daha hızlı motor tepkisi sağladı.

Otomobiller hakkında merak edilen bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.07.2021

Karavan için Ruhsat Gerekli mi

30.04.2021

Taşıt Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır

19.11.2021

Otomobil Test Sürüşü Neden Önemlidir

04.05.2021

P0562 Hatası Nedir