Egzoz Emisyon Ölçümü ve Araç Muayenesinde Bulundurulması Zorunlu Ekipmanlar

ABONE OL
Egzoz Emisyon Ölçümü ve Araç Muayenesinde Bulundurulması Zorunlu Ekipmanlar

Egzoz emisyon ölçümü araç muayenesinden önce yapılması gereken kritik kontrollerden biridir. Egzoz emisyon kontrolü yapılmadıysa ya da yapıldıysa bile gerekli belge muayene sırasında yetkililere verilmezse araç “ağır kusurlu” olarak değerlendirilir. Egzoz emisyon ücreti 2019 yılı için 65 TL olarak belirlenmiştir. Eğer araç herhangi bir sebeple muayeneden geçemezse 1 ay içerisinde eksiklerini tamamlaması için süre verilir, ikinci bir muayene hakkı tanınır ve bu muayeneden ücret alınmaz. Bu muayeneye girmeyen ya da ikinci muayeneden de geçemeyen araçlar yeni muayene için yeniden ücret ödemek zorundadırlar.

Muayene sonrası aracınız için 3 olası sonuç mevcuttur. Bunlar kusursuz, hafif kusurlu ve emniyetsiz veya ağır kusurlu şeklindedir. Aracınızın kusursuz çıkması durumunda muayene onaylanır ve bir sonraki muayene tarihiniz belirlenmiş olur. Hafif kusurlu çıkması durumunda muayene onaylanır fakat ufak da olsa eksikleri en kısa zamanda tamamlamanız beklenir. Eksikleri tamamladıktan sonra en geç 1 ay içinde tekrar muayeneye gidilmesi gerekir. Aracın emniyetsiz ya da ağır kusurlu çıkması durumunda ise eksiklerin giderilmesi istenir giderilmediği sürece rapor tamamlanmamış sayılır. 1 ay içerisinde tekrar muayeneye gidilmesi gerekir.

Araç muayenesi için bulundurması zorunlu ekipmanlar vardır. Bu ekipman kaza veya acil durum esnasında ilgili ekipler gelene kadar önlem almak ve olası tehlikeleri önlemek amaçlı kullanılır. Bunlar;

  • İlk yardım çantası (büyük sargı bezi-2 adet, hidrofil gaz steril-1 adet, üçgen sargı-3 adet, antiseptik solüsyon-1 adet, flaster-1 adet, çengelli iğne-10 adet, küçük makas-1 adet, esmark bandajı-1 adet, turnike- 1 adet, yara bandı-10 adet, alüminyum yanık örtüsü-1 adet, tıbbi eldiven-2 çift, el feneri-1 adet) (Traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler hariç 1 adet bulundurulması zorunludur)
  • Üçgen reflektör (gerçekleşecek bir kaza ya da arıza anında uyarı amaçlı kullanılır, motosiklet ve motorlu bisikletler hariç 2 adet bulundurulması zorunludur.)
  • Yangın söndürme tüpü
  • Stepne (Motosiklet ve lastik tekerlekli traktörler hariç)
  • Taksiler için; her zaman kullanılabilir durumda olan taksimetre
  • Otobüsler için; tekerlek takozu, imdat çekici, iç aydınlatma lambası
  • Traktörler için; dönerli uyarı lambası
  • Okul taşıtları için; okul taşıtı yazısı, dur tabelası
  • Motosiklet ve motorlu bisikletler için; kask ve koruyucu gözlük
  • Yolcu taşıyan araçlar için; her 10 koltuk için en az 1 boyun korsesi
  • Kamyon ve römorklar için; aracın genişliğinin ve boyunun yazılı olduğu geri yansıtıcılı şerit, arkadan çarpmaya karşı koruma çerçevesi.
  • Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan otobüs, kamyon ve çekiciler için; takograf, tekerlek takozu.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.06.2021

Herkes Ehliyet Alabilir mi

01.10.2021

Aracın Vergi Borcu, Trafik Cezası, İpoteği ya da Haczi Var mı

06.12.2021

Güngören Sürücü Kursları - Güngören Ehliyet Kursları

14.10.2020

Kırmızı Işıkta Durmanın Doğru Yolu Nedir