Egzozdan Neden Su Gelir

ABONE OL
Egzozdan Neden Su Gelir

Kışın havalar belli bir derecenin altına indiğinde sabah saatlerinde aracın çalışması sırasında egzozdan buhar çıkar. Bu durum normaldir. Çünkü motorun çalıştırılmasıyla birlikte yanma gerçekleşir ve motordan çıkan egzoz gazı soğuk boruyla temas ettiğinden yoğunlaşmadan kaynaklı buhar çıkacaktır. Motorun ısınmasıyla birlikte buhar kaybolur ve egzozdan duman yerine su gelmeye başlar. LPG’li araçlarda bu durum çok fazla fark edilir.

Egzozdan Su Gelmesi Normal midir? 

Araç çalışırken egzozdan bir miktar su geliyorsa bu normal bir durum olarak karşılanır. Motorda gerçekleşen yanma neticesinde CO2 ve su meydana gelir. Ancak bu suyun miktarı fazla olursa o zaman bir problemden bahsetmek mümkündür. Böyle bir sorunun nedeni genellikle silindir kapağındaki contanın yanmasından kaynaklıdır. Conta egzoz manifoltuna su kaçırıyorsa su buhar halinde ya da sıvı bir şekilde egzozdan dışarı atılır. Bunun dışında egzozdan su gelmesinin başka bir nedeni de silindirlerde ya da silindir kapağında meydana gelen çürümedir. Eğer araçta antifriz kullanılmıyorsa muhtemelen bir süre sonrasında çürüme meydana gelecektir.

Conta Neden Yanar?

Otomobiller su soğutmalı olarak çalışır ve motorun soğutma sistemindeki önemli parça su radyatörü, fan, fan müşürü, hararet müşürü, termostat, su pompası ve hortumlarıdır.

Bu bahsedilen sistem içerisinde antifriz kullanıldığında pas oluşmaz. Ancak su kullanılırsa oluşan pas hortumları, su tapalarını ve radyatörü çürütür. Çürük bir parçadan su sızmaya başlar ve bu fark edilmezse araçta su eksik ya da olmayacağından dolayı motor kendisini soğutamaz ve hararet yapar. Hararet neticesinde silindir kapağı ile motor bloğu arasındaki conta yanar ve yanık conta su deposuna hava basar ve araç tekleme yapar. Eğer kontrol edilmezse araç su ile yağı birbirine karıştırır ve yatak sarması ya da motorun komple arızasına neden olur.

Egzozdan Su Geliyor Çözümü Nedir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi egzozdan su gelmesi belli bir oranda normaldir, ancak su fazla ve hazneden eksilme oluyorsa bu durumda en yakın servise gitmekte fayda vardır. Aracın bu şekilde çalıştırılmaya devam edilmesi motorun yıpranmasına ve daha büyük maliyete neden olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgiye https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.02.2021

Araç Döşemesi Nasıl Temizlenir

30.03.2021

Ehliyet Yenileme İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır

02.11.2020

Sıralı Sistem LPG’de Benzin Biterse Ne Olur

28.06.2021

Bel Altı Boya Nedir