Ehliyet Dersleri Kaç Gün Sürüyor? 2022

ABONE OL
Ehliyet Dersleri Kaç Gün Sürüyor - 2022

Ehliyet alma süreci eskiden uzun olurken günümüzde e-sınav sayesinde bu süreç olabildiğince kısaltılmıştır. Belki süreç daha kısa olabilir, fakat sürecin kısalması demek deneyimsiz sürücülerinde olması açısından gereksiz olacaktır. Genel olarak baktığımızda eğer sürücü adayı girdiği sınavlardan istenilen notları alırsa toplamda 1–5 ay ile 2 ay arasında ehliyet alabilir.

Ehliyet sınavı, teorik derslerin hemen ardından yapılır. Sınavın sonucu aynı gün öğrenilir ve bu sayede direksiyon sınavına girmek için randevu talebi oluşturulur. Direksiyon randevusu genellikle başvurudan sonra 1 hafta içerisinde yapılır. Bunun için süreç olabildiğinde kısaltılmıştır.

Yukarıdaki bilgilerden yola çıkarak genel bir açıklama yapmamız gerektiğinde ilk kez ehliyet almak isteyen bir sürücünün izlemesi gereken süreç aşağıdaki gibidir:

Ehliyet Alma Süresi 2022

  • Sürücü kursunda teorik dersleri alma: Ortalama 10 – 15 gün
  • Direksiyon derslerini alma: Ortalama 10 – 15 gün
  • Kursun belgeleri hazırlaması: 7 – 10 gün
  • Emniyetin adrese sürücü belgesini göndermesi: 15 gün

Ehliyet Alma Süreci Nasıl İşler?

Ehliyet alma sürecinin ilk ayağı sürücü kursu kaydıdır. Bunun için bulunduğunuz yere en yakın konumda olan sürücü kursunu tercih edebilirsiniz. Sitemiz üzerinde tüm sürücü kurslarının açık adresleri ve iletişim bilgileri yer aldığından dolayı istediğiniz zaman inceleyebilir ve iletişime geçebilirsiniz.

Teorik Dersler

Sürücü adayları teorik derslere mutlaka katılmak zorundadır. Çünkü sınav esnasında teorik derslerde size neler öğretilmişse onlar çıkacaktır. Teorik dersleri tamamlayan bir sürücü adayı sınav için randevu oluşturabilir.

Girilecek olan e-sınav’da başarı elde eden sürücü adayı direksiyon eğitimlerinin ardından direksiyon sınavı için randevu alabilir.

Tüm süreç başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra artık belgelerin hazırlanarak emniyete teslim edilmesi gerekir. Sürücü kursları adayların belgelerini hazırlayarak kursiyere bilgi verir ve emniyetten gerekli randevu alınarak belgelerin emniyete teslimi sağlanır. Belgeler teslim edildikten sonra emniyet basıma gönderir ve yaklaşık olarak 15 gün içerisinde ehliyetler sürücü adayının adresine teslim edilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.09.2020

Oto Alarmı Nedir

01.06.2020

Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Belgeler Nelerdir

02.08.2021

Kabak Lastikle Sürüş Riskleri Nelerdir

20.10.2022

Dyno Testi Nasıl Yapılır