Ehliyet Dosya Süresi Doldu Ne Yapmalıyım

ABONE OL
Ehliyet Dosya Süresi Doldu Ne Yapmalıyım

Sürücü kursu kaydını yaptırdıktan sonra eğitimini alan adaylar önce teorik sınava daha sonrasında ise direksiyon sınavına girerler. Her iki sınavı da başarılı bir şekilde geçen adayın belgeleri sürücü kursu tarafından hazırlanarak bağlı bulunduğu İlçe ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ilgili birimlerine gönderilir.

Bu birimlerde yapılan inceleme ve işlem sonrasında sürücü adayının ehliyet sertifikası hazırlanır. Buraya kadar süren işlem rutindir ve bundan sonra hazır olan sertifikaların alınıp alınmaması da sürücünün kendisine bağlıdır.

Ehliyet sertifikalarının geçerlilik süresi ne kadar?

2013 yılında yayınlanmış olan sürücü kursu yönetmeliğinde sürücü adaylarının sertifikalarını en geç 2 yıl içerisinde ehliyet belgesine dönüştürmeleri gerekir ibaresi yer almıştır. Bunun için en geç iki sene içerisinde ehliyete dönüştürülmesi aksi takdirde sertifikanın yanması muhtemeldir.

Bizim önerimiz eğer sertifika sürecine kadar gelmişseniz olabildiğince erken bir şekilde ehliyetinizi almanız gerekir. Çünkü daha sonra yaşanabilecek bazı durumlar sertifikanızı alamamanıza neden olabilir.

Ehliyet sertifikası ile Trafiğe çıkılır mı?

Ehliyet sertifikası resmi bir belge olmasına karşın trafikte geçerliliği yoktur. Bunun için sertifikanıza güvenerek trafiğe çıktığınızda kaza yaparsanız size ehliyetsizmişsiniz gibi işlem yapılır. Eğer denetimlerde yakalanırsanız bu durumda polis size ceza kesecektir.

Ehliyet Sertifikası Ne Zaman Çıkar?

Aslında ilk kez ehliyet alacak olan sürücülerin en çok merak ettiği ve heyecanlandığı durum budur. Ehliyet sertifikasıyla ilgili süreciniz direksiyon sınavını geçtikten sonra başlar ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerekli olan belgelerin onaylanması ve sertifikaların hazırlanması değişiklik gösterebilir. Ancak genel bir süre verecek olursak direksiyon sınavından geçen bir sürücü 1 ya da 2 hafta içerisinde ehliyet sertifikasını alabilir.

Ehliyet sertifikasının tarihi geçerse ne olur?

Ehliyet sertifikasını ehliyete dönüştürmeyi unutan ya da herhangi bir nedenden dolayı dönüştürmemiş olanların belgeleri 2 yıl sonra iptal olur. İptal durumunda ise artık her şeyi sil baştan yapmak zorunda olursunuz.

Sonuç olarak toparlayacak olursak ehliyet sertifikasını alan bir adayın en geç 2 yıl içerisinde ehliyetlerini almaları gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgilere ulaşabilmek için https://www.surucukurslari.com/adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.04.2021

Şanzıman Filtresinin Görevi Nedir ve Değişimi Ne Zaman Yapılır

01.09.2022

Akaryakıt İstasyonu Nasıl Açılır? Benzin İstasyonu Açma Maliyeti

25.08.2021

Aday Sürücülük (Stajyer Ehliyet) Uygulaması Nedir

07.01.2022

Beydağ Sürücü Kursları - Beydağ Ehliyet Kursları