Ehliyet Harcı Nasıl Yatırılır - 2021

ABONE OL
Ehliyet Harcı Nasıl Yatırılır - 2021

Ehliyet kursu sürecini başarılı bir şekilde tamamlamış olan kişiler ehliyet belgelerini alabilmek için öncelikli olarak ehliyet harcını yatırmaları gerekir. Ehliyet harç ücreti anlaşmalı olan bankalara yatırılır. Bu bankalar arasında en çok tercih edilen ise Ziraat Bankasıdır.

Ziraat Bankasına harç ücreti ATM üzerinden yapılabilir. Bunun için banka içerisinde sıra beklenmesi gerekmez.

Ehliyet Harcı Yatırma İşlemi Nasıldır?

Ehliyet harcınızı yatırmak için Ziraat Bankası ATM’si önüne gittiğinizde kartsız işlemler alanını seçmeniz gerekiyor. Açılan sekme sonrasında ödeme işlemlerini seçerek vergiler ve resmi kurumlar alanına tıklamanız gerekiyor. Bu alan içerisinde sürücü belgesi ve kimlik yenilemeyi seçtikten sonra sürücü belgesi işlemlerinden ilk başvuru sınıf eklemeyi seçmelisiniz. Bu alana TC kimlik numaranızı yazıp ekrana gelen ehliyet sınıfınızı seçtikten sonra gerekli olan miktarı yatırmanız gerekiyor.

İlk kez sürücü kursuna yazılacak olan adayların ehliyet harcı yatırma işlemine geçmeden önce aşağıdaki işlemleri yapmaları gerekiyor. Sürücü kursuna yazılmadan önce hazırlanması gereken belgeler şöyledir:

Ehliyet Alırken Gerekli Belgeler Nelerdir?

Sitemiz üzerinden seçeceğiniz herhangi bir sürücü kursuyla iletişime geçtikten sonra sizden talep edecekleri belgeleri toplamanız gerekiyor. Bu belgeler şöyledir:

  • Biyometrik fotoğraf
  • Mezun olduğunuz okuldan aldığınız diploma ist
  • Adli sicil yani sabıka kaydı
  • Aile hekiminden sağlık raporu

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz belgeleri topladıktan sonra bunları kurs yerinize teslim etmeniz gerekiyor.

Sürücü Kursuna Ne Zaman Kayıt Olabilirim?

Belgeleri temin etmiş olsanız bile istediğiniz her zaman sürücü kursuna kayıt işlemini yaptıramazsınız. Kayıt işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için her ayın 1’i ile 10’u arasını beklemek gerekir. Yani sürücü kursları dönem dönem açılır ve kayıt topladıktan sonra eğitim aşamasına geçilir.

Pandemi Döneminde Sürücü Kursu Kaydı

Pandemi döneminde sürücü kursları her ne kadar ehliyet vermeye devam ediyor olsalar da devam durumları o anki şartlara göre değişiklik gösterebiliyor. Bunun için bazı dönemlerde eğitimler online olarak verilebiliyor. Şu an için konuşacak olursak Türkiye’de herhangi bir kapanma söz konusu olmadığından sürücü kursları da 1 Haziran 10 Haziran arasında kayıt işlemlerini başlatacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.06.2022

Otomatik Vites ile Manuel Vites Arasındaki Farklar Nelerdir

12.06.2023

Araç Aldıktan Sonra Trafik Sigortasını Kaç Günde Yaptırmalıyım

06.04.2022

Afyonkarahisar Bolvadin Sürücü Kursları – Bolvadin Ehliyet Kursları

03.11.2020

Peugeot 206 Nasıl Bir Araba Alınır mı