Ehliyet Kaybolduğunda Yapılması Gerekenler Nelerdir

ABONE OL
Ehliyet Kaybolduğunda Yapılması Gerekenler Nelerdir

Ehliyet bir sürücünün araç kullanmasının yasal olarak mümkün olduğunu gösteren önemli bir belgedir. Bu nedenle araç kullanırken sürücü belgenizin mutlaka yanınızda olması gerekir.

Sürücüler ehliyetlerini aldıktan sonra kaybetmemek için çok çaba gösterirler, lakin bazen istenmeden ehliyetin kaybolmasıyla karşı karşıya kalabilirler. Bir ehliyetin kaybolmasının birden çok nedeni vardır. Örneğin cüzdanınızı düşürmüş olabilirsiniz, çaldırmış olabilirsiniz. Sebep ne olursa olsun önceliğiniz mutlaka yeni bir ehliyet çıkarmak olmalıdır. Çünkü girişte de bahsetmiş olduğumuz gibi bu zorunlu belgeniz olmadan araç kullanamazsınız.

Ehliyetiniz Kaybolduğunda Neler Yapmalısınız?

Ehliyetiniz kaybolduğunda öncelikli olarak panik yapmamanız gerekiyor. Çünkü panik olmak ehliyetinizi bulmanızı sağlamayacağı gibi yapacağınız işlemleri de unutmanıza neden olabilir. Örneğin ehliyetinizi kaybettiğinizde ilan vermeniz olayı resmileştirmek açısından önemlidir. Bunu yapmadığınız takdirde ehliyetinizi bulan kişi kötü niyetli olduğunda size birçok şey yapabilir. Bu nedenle önceliğiniz ilan vererek durumu belirtmenizdir.

İlan verdikten sonra artık yeni bir ehliyet çıkarmanız gerekiyor. İlan sonrasında ehliyet çıkarırken sizden istenilecek olan belgeleri temin etmeniz gerekiyor. Bu belgeler ise şu şekildedir.

  • Nüfus cüzdanınızın aslı
  • 3 adet biyometrik fotoğrafınız
  • Dilekçe

Yeni ehliyetini almış olan kişilerin ehliyetlerini yenilerken normal ehliyet gibi işlemler yaptığının altını çizelim. Örneğin yeniden sağlık raporu alınması gerekiyor. Bu da sizi uğraştıracak bir durumdur diyebiliriz.

Sağlık raporu çıkarmak için alternatifleriniz var. Örneğin aile hekiminizi tercih edebileceğiniz gibi özel hastanelerden de alabilirsiniz. Her ikisinden de aldığınız rapor geçerlidir. Ancak burada önemli olan sizin para ödemek isteyip istemediğinize göre değişebilir.

Kaybolan ehliyet için kan grubunuzu da bilmeniz gerekiyor. Örneğin eski ehliyetinizde kan grubunuz bilinmiyorsa o zaman kan grubunuzu gösteren yazılı bir evrak almanız gerekiyor. Eğer eski ehliyetinizin üzerinde kan grubunuz yazıyorsa o zaman buna ihtiyaç yoktur. Yeni ehliyet için Nüfus müdürlüklerinden randevu almalı ve belirttikleri gün ve saatte gitmeniz gerekir. Orada sizin de parmak izleriniz alınır ve bu sayede sisteme düşmüş olursunuz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.04.2021

Otomatik Vitesli Araç İçin Ehliyet Nasıl Alınır? 2021

14.12.2022

Hatalı Sollama (54/1-b) Cezası 2023

14.06.2021

2022 Direksiyon Sınavında Sorulan Sorular ve Cevapları

16.03.2021

Ehliyet Kursu Fiyatları 2021