Ehliyet Kaybolunca Ne Yapılır? 2022
Ehliyetinizi kaybettiniz ve şimdi ne yapmanız gerektiği konusunda hiçbir fikriniz yok. Zaten bu makaleyi okuma nedeninizde bilgi almak. İşte bizde bunun için siz değerli takipçilerimize ehliyetinizi kaybettiğinizde nasıl bir yol izlemeniz gerektiği hususunda bilgi verelim istedik.
Ehliyetinizi Kaybettiğinizde Neler Yapacaksınız?
Ehliyetinizi kaybettiğinizde il yapmanız gereken kayıp ehliyet randevusu almak olmalı. Bu randevu sonrasında ehliyet kayıp ücretini bankaya yatırıyorsunuz ve gerekli olan belgeleri tamamladıktan sonra randevu gün ve saatinizde başvurunuzu yapıyorsunuz.
Ehliyet Kayıp Ücreti 2022
Ehliyetinizi kaybettiğinizde tekrardan çıkarmak için ekstra ücret ödemeniz gerekiyor. Bunun içinde farklı iki tür ödeme şekli vardır. 2021 yılı için konuşacak olursak eski tip ehliyetinizi kaybettiniz ve yeniden çıkarmak istiyorsunuz ödemeniz gereken rakam 15 TL. Eğer kaybettiğiniz ehliyet yeni tip ise bu durumda 2021 yılı için ödeyeceğiniz ücret 270 TL. 2022 yılı için henüz fiyatlar belirlenmemiş olduğundan dolayı yazmadık. Ocak ayından itibaren belirlendiğinde sitemize tekrardan ekleme yapılacak.
2022 Ehliyet Kayıp Ücretini Hangi Bankalara Yatırılıyor?
Ehliyetinizi kaybettiğinizde yukarıda ödemeniz gereken rakamları sürücü kurslarına değil doğrudan bankalara yatırmanız gerekiyor. Bankalar her yıl güncelleniyor ve 2021 yılı için anlaşmalı olan bankalar aşağıdaki gibidir.
- Halk Bankası
- Vakıflar Bankası
- Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası
- PTT Şubeleri
Yukarıda belirttiğimiz yalnızca ortak olan bankalar, fakat bunların dışında ehliyet harcını yatıracağınız bankaların olduğunu da belirtelim. Genelde insanlar Ziraat bankasını tercih etmiş olduklarından dolayı bu banka üzerinden örnek verecek olursak en kolay ATM’den yatırabiliyorsunuz.
İnternet üzerinden yatırmak istediğinizde ise yine Vakıf Bank, Ziraat Bank ve Halk Bankasının İnternet ve Mobil internet bankacılığını kullanabilirsiniz.
Ziraat Bankasından Ehliyet Harcı Ödemesi Nasıl Yapılır?
Ödemeler – Vergiler ve Resmi Kurumlar – Sürücü Belgesi Tahsilatı seçeneklerini takip ediniz.
Kayıp ehliyeti çıkarma süreci randevunuzu aldıktan sonra çok kolaydır. Eskiden randevu için uzun süreler veriliyordu, fakat artık Nüfus Müdürlüklerinde bu yoğunluk kalmadı.
Kayıp Ehliyet İçin Gerekli Belgeler
- Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği
- Sağlık Raporu
- 1 Adet Biyometrik fotoğraf
- Kart ücreti makbuzu
Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.