Ehliyet Kursu Nedir? Ehliyet Kursu Fiyatları 2022

ABONE OL
Ehliyet Kursu Nedir - Ehliyet Kursu Fiyatları 2022

Ehliyet kursu, ehliyet sahibi olmak isteyen kişilerin belirli sınavlardan geçerek aldıkları ve araç kullanabildikleri resmi bir belgedir. Ehliyet alabilmek için ilk aşamada ehliyet kursuna yazılmak gerekir. Ehliyet kursuna yazılan sürücü adayları yazılı ve direksiyon sınavlarını başarıyla tamamlayarak ehliyet sahibi olurlar.

Ehliyet Kursu 2022

Ehliyet alabilmek için ilk aşamada ehliyet kursuna başvuru yapmak gerekir. Ehliyet alma süreci bir dizi işlemlere tabiidir. Adım adım ehliyet alma sürecinde tüm adımları başarı ile tamamlayarak ehliyetinizi alabilirsiniz.

İlk Adım: Ehliyet Sınıfını Belirlemek

Ehliyet alabilmek için öncelikle hangi sınıf ehliyet alacağınıza karar vermeniz gerekir. Ehliyet sınıfları 2016 yılında çıkarılan yasa ile 16 farklı kategoride sınıflandırılmıştır. Bu sınıflar; M, A1, A2, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, F ve G sınıfı olmak üzere olarak belirlenmiştir. Eğer yalnızca otomobil kullanmayı planlıyorsanız B sınıfı, tır kullanacaksanız CE sınıfı ehliyet için başvuru yapmanız gerekmektedir.

İkinci Adım: Ehliyet Kursuna Yazılmak

Ehliyet sahibi olmak isteyen sürücü adayların ilk etapta Milli Eğitim Bakanlığına bağlı herhangi bir ehliyet kursuna yazılması gerekir. Ehliyet kursu fiyatları da kursun yer aldığı il, ilçe ve bölgeye göre değişiklik gösterir. Ehliyet kursuna yazıldıktan sonra sizden birtakım evraklar talep edilecek. Evrakların tamamlanıp Milli Eğitim Bakanlığına gönderilmesi gerekir.

Milli Eğitim Bakanlığından istenen evraklar arasında ehliyet alabilmek için gerekli olan sağlık raporu, 3 tane biyometrik fotoğraf ve kimlik kartı fotokopisi gibi evraklar bulunuyor. Hangi evrakların talep edildiği ehliyet kursu tarafından bilgilendirilecek. Eğer ehliyet almanızda herhangi bir engel görülmezse ehliyet kursuna başlayabileceksiniz.

Üçüncü Adım: Teorik Eğitim ve Teorik Sınav

Ehliyet için başvuru yaptıktan sonra teorik eğitime tabi tutulursunuz. Teorik eğitimi başarıyla tamamladıktan sonra ilk aşamada yazılı sınav olarak bilinen teorik sınav uygulanır. Sürücü kursu teorik derslerde trafik ve çevre bilgisi, ilk yardım, motor ve araç tekniği, trafik adabı dersleri bulunuyor. Bu eğitimleri almak zorunlu değildir. Teorik derslere girmeden de yazılı sınava girilebilir.

Yaklaşık 2 haftalık eğitimden sonra sınav tarihiniz netleşir.  Yazılı sınavda başarılı olabilmek için eğitimin yanı sıra yardımcı kitap verilmektedir. Bu kitapla çalışarak ve daha önce çıkmış soruları çözerek teorik sınavda başarılı olmak mümkündür.

Eğitimlerin ardından elektronik ortamda yazılı sınav yapılmaktadır. Toplam 50 sorudan 35’ini bildiğinizde sınavda başarılı olmuş sayılırsınız. 35 doğru sayısı 75 puan almanızı sağlar. Yazılı sınavda başarılı olamadığınızda sınava tekrar girebilme şansınız bulunuyor. Bunun için yeniden sınav ücreti yatırmanız gerekir.

Dördüncü Adım: Direksiyon Sınavı

Yazılı sınavı geçtiğiniz durumda bu kez direksiyon kursuna başlamayı hak kazanırsınız. Direksiyon eğitimlerinde belirli sayıda direksiyon dersi aldıktan sonra belirlenen parkurda direksiyon sınavına katılırsınız. Bu alanda geri gitme, L park, ani durma ve parkuru tamamlama gibi aşamalar mevcut. Direksiyon sınavında başarılı olmanız halinde ehliyet almayı hak kazanırsınız.

Beşinci Adım: Ehliyet Alma İşlemleri

Sürücü adayı, teorik ve direksiyon sınavlarını başarıyla tamamladıktan sonra sürücü belgesi almayı hak kazanır. Sürücü kursuna müracaat ederek ehliyetinizi teslim alabilmek için sizin için hazırlanan dosyayı almanız gerekir. Bu dosyayı işleme sokabilmek için Nüfus Müdürlüğüne başvuru yapmanız gerekir. Başvuru işlemleri esnasında;

  • Sürücü kursundan alınan dosya
  • Kimlik belgesi
  • Son bir yıl içerisinde alınan sağlık raporu
  • 2 tane biyometrik fotoğraf
  • Kan grubu belgesi
  • Ehliyet harç ücreti dekontu
  • Sabıka kaydı

Evraklarını eksiksiz olarak hazırlamanız gerekir. Evrakları hazırladıktan sonra Nüfus Müdürlüğünden randevu alarak evraklarınızı teslim edebilirsiniz. Bu işlem sırasında geçici ehliyet belgesi verilmektedir. Belgeniz ile birlikte araç kullanmaya başlayabilirsiniz.

En iyi ehliyet kursu arayışındaysanız https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.12.2020

Hangi Sigortaları Yaptırmak Zorunludur

29.05.2020

Sürücü Belgesi İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır

29.11.2021

Beykoz Sürücü Kursları - Beykoz Ehliyet Kursları

05.08.2021

Crossover Araba Nedir? Crossover Araç Özellikleri