Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır? 2021

ABONE OL
Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır - 2021

Sürücü kursu sürecini başarılı bir şekilde tamamlayan adaylar ehliyetlerini ellerine alabilmeleri için öncelikli olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmiş olan ehliyet sertifikalarını almaları gerekir. Sertifikayı almış olmak ise araç kullanabileceğiniz anlamına gelmez. Yani sürücülerin merak ettiği soru olan sertifikayla araç kullanabilir miyim? Sorusunun yanıtı olarak hayır diyebiliriz.

Ehliyet sertifikasını alan bir sürücü adayı randevu alarak sertifikasını ehliyete dönüştürmesi gerekir. Bunun içinde yetkili sürücü kursunun randevu talebinde bulunması gerekir. Sürücü belgeleri 2016 yılından önce bilindiği üzere Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından veriliyordu, ancak uygulama değiştirilerek bu göre Nüfus Müdürlüklerine verilmiştir.

Ehliyet Randevusu Alma

Sürücü belgesi alabilmek için randevuyu online ya da 199 numarasını arayarak almanız gerekiyor.  Bu işlem esnasında izlenmesi gereken yol ise şöyledir.

Nüfus Müdürlüklerinden online randevu alınırken dikkat edilmesi gereken sürücü belgesi olduğunun belirtilmesidir. Çünkü Nüfus Müdürlükleri pasaport ve kimlik kartı da veriyor.

İl, ilçe ve nüfus müdürlüğü seçimi yapıldıktan sonra, açılan sayfadaki bilgileri eksiksiz olarak girmek gerekiyor. Size gönderilecek olan kod için e-postanızı kullanabilirsiniz. Kendiniz için en uygun gün ve tarihi belirledikten sonra randevu işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz işlemler sonunda randevunuz onaylandı yazısını görmeniz gerekiyor. Ekranda çıkan mesajı okuduktan sonra artık randevu zamanınız belirlenmiş demektir.

Ehliyet randevusu alınırken dikkat edilmesi gereken hususlardan en önemlisi sizden istenilecek belgelerin yanınızda olmasıdır. Örneğin kurs tarafından size verilecek olan dosya ve sürücü sertifikanızın yanınızda olması gerektiğidir. Kart bedeli, vakıf bedeli ve ehliyet harç ödemelerini mutlaka randevu almadan önce tamamlamanız gerekiyor. Çünkü herhangi bir ödeme yapmadan randevunuz oluşturulmayacaktır. Harcınızı ödediğinizi ispatlayabilmeniz için dekontunuzun yanınızda olması şarttır.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz bilgiler doğrultusunda ehliyet randevu işleminizi tamamlamış olursunuz.

Ehliyet alma süreci uzun ve meşakatli bir yoldur, bu nedenle sürücü adayının ehliyet alma süreci öncesinde kendisini 3 aylık bir döneme hazırlaması gerekiyor.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.10.2020

Araç Kullanırken Güneş Gözlüğünün Önemi Nedir

12.02.2021

Bujiler Ne Sıklıkta Değiştirilmeli

24.12.2020

Yağmur Sensörü Nasıl Çalışır

03.06.2022

Uzun Yol Şoförlerinin Çalışma ve Dinlenme Süreleri