Ehliyet Sertifikası Nedir? Ehliyet Dosyası İle Neler Yapılabilir

ABONE OL
Ehliyet Sertifikası Nedir - Ehliyet Dosyası İle Neler Yapılabilir

Her sürücü adayı kursa başvuru işlemini tamamladıktan sonra eğitim süreci ve sınavlardan geçer. Eğer sürücü adayı bu süreçten başarılı bir şekilde geçerse bu durumda Nüfus Müdürlüğüne giderek ehliyetini alması gerekir. ancak buraya gelmeden önce kendilerine verilecek olan sertifikanın alınması gerekir. Yani kursun başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade eden dosyaya ehliyet sertifikası denir.

Ehliyet Sertifikası Ne İşime Yarar?

Teorik olarak baktığımızda ehliyet sertifikası sizin tek başına hiçbir işe yaramaz ancak ehliyet belgesi sahibi olabilmeniz için bu dosya oldukça önemlidir. Yani kursun size vermiş olduğu ehliyet sertifikası yasal olarak eğitim ve sınavlardan başarılı bir şekilde geçtiğinizi gösterir.

Ehliyet Sertifikası İle Araç Kullanabilir Miyim?

İlk kez ehliyet alacak olan bir kişi ehliyet sertifikasını aldığında bu belgeyle araç kullanabileceğini düşünür. Oysaki bu belge sadece yukarıda belirttiğimiz gibi sizin başarınızı göstermeye yarar. Yani siz ehliyet sertifikanızla araç kullanmaya kalkar ve bu şekilde de herhangi bir çevirmeye girerseniz o zaman size ceza yazılır. Aslında bu soruyu düşündüren neden geçici ehliyet ile araç kullanılabilmesidir.

Geçici ehliyet Nüfus Müdürlüğünden size verilen işlemleriniz tamamlanıncaya kadar araç kullanmanızı sağlayacak bir belgedir, ehliyet sertifikası ise size sürücü kursunun vermiş olduğu bir belgedir. Nüfus Müdürlüğünde ehliyetinizle ilgili yapılan bir işlem sonrasında ehliyetiniz kargo ile evinize gönderilir, doğal olarak bu süre içerisinde mağdur olmamanız için size geçici ehliyet belgesi düzenlenir. Ehliyetiniz elinize geçtiğinde ise bu belge artık hükmünü kaybeder.

Ehliyet Sertifikası Ehliyet Dosyası Kaç Günde Çıkıyor?

Ehliyet sertifikası ehliyetinizle ilgili en son işlemdir. Bu işlemlerin tamamlanması ortalama olarak 1 hafta kadar sürer. Dosyalar hazırlandıktan sonra sürücü kursunuza gönderilir ve buradan teslim alabilirsiniz.

Ehliyet Dosyası Ne Kadar Geçerli?

Sınavlardan sonra almış olduğunuz ehliyet dosyaları size teslim edilir ve bundan sonra sizin maddi durumunuz doğrultusunda ehliyet belgenizi alabilirsiniz. Dosyanızı ehliyet belgesine çevirebilmeniz için önünüzde 2 yıllık bir süreç vardır. Bu 2 yıllık süre içinde mutlaka belgenizi çıkarttırmanız gerekir. Aksi takdirde tüm işlemleriniz iptal edilerek yeniden süreci başlatmanız gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.01.2023

E Sınıfı Ehliyet Ne Kadar Oldu? 2023

25.05.2021

Trafik Cezası Nereye Ödenir

14.07.2021

Nissan ProPILOT Assist Nedir ve Nasıl Çalışır?

15.01.2021

Dizel Motor Performansını Artırmanın Yolları