Ehliyet Sınavı Ne Zaman 2021

ABONE OL
Ehliyet Sınavı Ne Zaman 2021

Korona salgını nedeniyle Türkiye ve dünyada sosyal yaşama ilişkin birçok şeyde değişikliğe gidilmiş hatta ülkeler kendi sınır kapılarını kapatarak tam kanma dönemi içerisine girmişti. Halen salgınla ilgili bu noktada gelinen bir ilerleme olmaması sonraki süreçte neler getirebileceğini bilmemizi engelliyor, lakin şu anlık en son duruma baktığımızda 17 Mayıs itibariyle Türkiye tam kapanma sürecinden çıkmıştı. 1 Haziran 2021 tarihine kadar sokağa çıkma yasağı kısıtlı saatler ve haftasonlarında tüm gün olarak yapılıyor. Bu da ehliyet almak isteyen sürücü adaylarının sınav tarihlerinin ne şekilde olduğunu merak etmelerine neden oluyor.

Ehliyet Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi şu anda haftasonlarında sokağa çıkma yasağı var ve bu genel sektörleri kapsam içerisine alıyor. Her sektör kendi durumları çerçevesinde çalışabilmek için valiliğe izin dilekçesi sunuyor ve kabul edilmesi halinde de açabiliyorlar. Söz konusu ehliyet kursları olduğu zaman ise işler biraz daha karmaşık bir yapıya sahip olabiliyor.

Ehliyet sınavları artık bilindiği gibi yazılı değil online olarak internet üzerinden gerçekleşiyor.

Ehliyet Sınav Tarihleri 2021

Ehliyet sınav tarihleri her ay düzenli olarak yapılıyor. Başvurular ayın 1’i ile 10’u arasında yapılıyor. Sürücü adayı kursun düzenlemiş olduğu plan doğrultusunda teorik eğitimlere katılmaları gerekiyor. Bu tarih belirlenirken de e-sınav başvuru yoğunluğuna göre yapılır. Sınav tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenir ve bu da olası bir değişikliğin Bakanlık tarafından yapılmasına imkan sağlayacaktır. Şu an için tam kapanma döneminin sona erdiğini göz önünde bulundurduğumuzda ehliyet sınavları yine belirlenmiş olan zaman dilimleri içerisinde gerçekleştirilecek. Ancak sürekli değişen gündeme göre bu süreçte neler olabileceği ise tam olarak kestirilemiyor.

Teorik sınavı geçemeyen aday direksiyon sınavına giremez.

Ehliyet sınavına belirlenmiş olan tarihlerde giren adaylar sınavı geçmeleri halinde en yakın zamandaki direksiyon sınavına katılabiliyorlar. E-sınavı geçemeyen bir sürücü adayının direksiyon sınavına girmesi söz konusu olmadığından ilk aşamayı geçtiğinizde direksiyon sınavına başvuruda bulunmanız gerekiyor. Başvuru işlemi sonrasında ise bir sonraki direksiyon sınavına katılım sağlanabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.06.2020

Araba Alırsam Hangi Masraflarım Olur

17.11.2020

Motor Yağı Ne Yapar

28.06.2024

Türkiye'de En Uygun Fiyatlı Elektrikli Araçlar

22.01.2021

Direksiyon Sınavında Görev Alma Şartları Nelerdir