Ehliyet Sınavında Dosya Yakmak Nedir

ABONE OL
Ehliyet Sınavında Dosya Yakmak Nedir

E-sınav ilk kez ehliyet alacak olan her sürücü adayı için zorunlu uygulamaların başında geliyor. Bunun için her kursiyer sürücü kursu kaydı sonrasında kursa devam etmek zorundadır. Sürücü kursuna giderken merak edilen birtakım sorular vardır ve bunlardan bir tanesi de az duyuluyor olsa da dosya yakma konusudur.

Ehliyet kurslarında sürücü adaylarının yeterliliğinin anlaşılabilmesi için hem teorik hem de uygulamalı eğitimler verilir ve test edilir. Bir adayın sınavların hepsinde başarılı olmadan ehliyet alabilmesi söz konusu değildir.

Dosya Yakmak Nedir?

Ehliyet sınavında dosya yakmak terimi, sürücü adayının tüm haklarını kullanmış ancak başarısız sonuçlar almış olmasına denir. Yani bir sürücünün dosyasının yakılabilmesi için adayın 4 kez sınava girmiş ve hiçbirinde başarılı olamamış olması gerekir. Kullanılan tüm hakların sonucunda sınav giriş hakkı kalmayacağından dolayı sürücü dosyası da yanmış ve her şey başa yeniden dönmüş olur.

Ehliyet Sınavında Dosyası Yanan Aday Ne Yapacak?

Ehliyet sınav haklarını kaybeden bir aday yeniden ehliyet almak için tekrar dosyalarını açtırmaları gerekir. Sürücü kursu tarafından adayın dosyası başarısız olduğundan dolayı yanmış sayılır ve tekrar kursa yazılarak tüm işlemlerin en başa dönmesi gerekir.

Sürücü adayları kursa yazıldıklarında tüm işlemleri tek bir dosya üzerinden yürütülür ve değerlendirilir. Yani bir dosyanın yanmış olması demek diğer dosyalarının devam ettiği anlamına gelmez.

Ehliyet Dosyası Yanan Adaylar Tekrar Ücret Öderler mi?

Ehliyet dosyası yanan bir sürücü adayının kursla ilişiği de kesilmiş olur. Doğal olarak yeniden kendine dosya açılabilmesi için tekrar kurs ücreti ve diğer ücretlerin ödemesini yapmak zorundadır. Ücretler sürücü kursu tarafından belirlenmiş şartlarda olacağından dolayı ne kadar ödeneceği konusunda net bir bilgi verilemez. Bu bilgiyi alabilmek için kayıt işleminin yapılacağı sürücü kursu ile görüşmek gerekir. Ancak diğer harç ve sınav ücretleri gibi ödemeler sabit olduğundan dolayı her yıl belirlenmiş olan tutarlar doğrultusunda ödenmesi gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgilere ulaşabilmek için https://www.surucukurslari.com/adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.11.2021

Segman Atma Nedir? Segman Nasıl Çalışır

05.01.2021

Otomobillerde Spoiler Nedir, Ne İşe Yarar

28.08.2020

Aracınıza Ses Sistemi Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

02.02.2023

Debriyaj Sorunu Nasıl Anlaşılır