Ehliyet Sınavından Kalanlar Tekrar Ne Zaman Girer

ABONE OL
Ehliyet Sınavından Kalanlar Tekrar Ne Zaman Girer

Ehliyet sınavından kalmanın psikolojik etkisinin yanı sıra mali etkisinin olduğunun altını çizerek yazımıza başlayalım. Bu nedenle hiçbir şeyi oldubittiye getirmemek veya süreci daha fazla uzatmamak adına teorik eğitimlere katılmak önemlidir.

Direksiyon sınavından kalmış olmak, ehliyet almak isteyen bir kişinin karşılaşacağı en sıkıntılı durumların başında gelir. Çünkü bir kez direksiyon sınavından kaldığınızda bundan sonraki sınavlarda heyecan tam üst seviyede olacak ve bu da geçebilmenizi zorlaştıracaktır.

Direksiyon Sınavı

Direksiyon sınavından kalmış olmak ehliyet alma sürecinizi uzattığını gösterir. Üzücü bir durum olsa da bu aslında her şeyin bittiğini göstermez. Bunun için iyi bir hazırlık süreci içine girerek sınavı geçmek gerekir.

 Direksiyon sınavından kaldığınızda bu sizin son şansınız olmayacaktır. Yani standart olarak bir sürücü adayı sınavdan kaldığında 3 kez daha yeniden sınava girme hakkı vardır. Dolayısıyla bu haklardan birini mutlaka iyi değerlendirmesi gerekir. Eğer değerlendiremezse bu durumda her şey sil baştan başlayacak demektir.

Direksiyon sınavından kalan bir aday hemen tekrardan başvuru yapması gerekir. Ancak bu başvuru hemen onaylanmayacaktır. Bunun için bekleme süreci 15–20 gün arasında değişir. Her kaldığınızda bu sürecin biraz daha uzun süreciğini söyleyebiliriz.

Direksiyon Sınavı Nasıl Yapılır?

İlk kez ehliyet alacak sürücülerin merak ettiği hususlardan olan direksiyon sınavı nasıl yapılır? Sorusu aslında kendi içerisinde açıklanmıştır. Yani buradaki amaç ehliyet alacak olan sürücünün uygulamalı eğitim esnasında neler öğrenmiş olduğunu test etmektir. Bu sınavda araca oturan sürücü adayına öncelikli olarak aracın içiyle ilgili sorular sorulur. Aday kendisine sorulan soruları yanıtlamak zorundadır. Eğer sorulara 5 taneden daha fazla yanıt verirse bu durumda girdiği sınav başarısız sayılır ve tekrardan sınava girmesi gerekir. Genelde aracın içiyle ilgili sorulardan kalan olmamıştır, çünkü adayların en çok kaldığı şey yokuşta kalkış ve aracı stop ettirmektir. Direksiyon sınavına hazırlanan bir sürücü adayı ne kadar çok pratik yaparsa o kadar iyi olacaktır. Çünkü uygulamalı eğitim ancak daha fazla çalışarak başarı sağlayabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.09.2020

Araba Salıncağı Nedir

05.07.2024

Araç Motor Gücü ve Tork Değerleri Nedir

17.02.2021

Direksiyon Usta Öğretici Belgesi Nasıl Alınır

09.02.2022

Ehliyet Nasıl Alınır? Gerekli Belge ve Evraklar - 2022