Ehliyet Yenileme Hakkında Merak Edilenler
Ehliyetiniz eski tip ise en geç 31 Aralık 2022 tarihine kadar değiştirmeniz gerekir. Ehliyet yenilemede ilk yapılması gereken şey randevu alınmasıdır. Bazı kişiler randevu almadan işlemlerini yaptırmaya çalışıyor ancak bu durum yoğunluğa bağlı olarak çok beklemenizi sağlayacağından tavsiye edilmez. İnternetten ya da telefonla randevu işleminizi gerçekleştirdiğinizde size verilen gün ve saatte Nüfus Müdürlüğünde hazır olmanız yeterli alacaktır. Bilindiği üzere eskiden Emniyetin yapmış olduğu bu işlem artık Nüfus Müdürlüklerinden yapılıyor.
Ehliyet Yenileme
Ehliyet yenileme için istediğiniz Nüfus Müdürlüğünü seçebiliyorsunuz. Bunun için herhangi bir yaptırım bulunmuyor. Ancak genelde tercih en yakın Nüfus Müdürlüğü oluyor.
Ehliyet Yenileme Son Gün Ne Zaman?
Ehliyet yenilemede son gün yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi 31 Aralık 2022, yani 2022’nin sonuna kadar ehliyetinizi mutlaka değiştirmeniz gerekiyor. Bu süre sonuna kadar eski ve yeni ehliyetler birlikte kullanılabiliyor.
Ehliyet Yenileme Ücreti Nereye Yatırılır?
Ehliyet yenileme ücreti genelde Ziraat Bankasına ATM üzerinden yapılırken, birçok bankaya da yatırılabiliyor. Yatırılabileceğiniz bankaların listesi aşağıdadır.
- Akbank
- Aktifbank
- Albaraka Türk Katılım Bankası
- Ing Bank
- Kuveyt Türk Katılım Bankası
- Şekerbank
- Türkiye Halk Bankası
- Türkiye Vakıflar Bankası
- Türk Ekonomi Bankası
- Garanti Bankası
- Denizbank
- PTT
- Qnb Finans Bank
- Türkiye İş Bankası
Eski tip ehliyetlerin kaybolması, çalınması veya yenilenmesi işleminde 15 TL, yeni tip ehliyetlerin yenilenmesi durumunda ise 237 TL ödenmesi gerekir..
Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Evraklar
- Eski sürücü belgesi
- Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği
- Sürücü sağlık raporu
- 15 TL bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı)
- 2 adet biyometrik fotoğraf (5×6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde)
- Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.
- İlk Kez Ehliyet Çıkarma Belgeleri
- Sürücü Belgesi Dosyası (Şoförler odasından)
- Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği
- Sürücü sağlık raporu
- Sürücü belgesi harcı, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet (vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz
- 2 adet biyometrik fotoğraf (5×6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde)
Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.
https://www.surucukurslari.com/