Ehliyetim Nerede? Kaç Günde Gelir

ABONE OL
Ehliyetim Nerede - Kaç Günde Gelir

Ehliyet almak veya ehliyet değişikliği işlemleri yapmak için nüfus müdürlüklerine başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru esnasında adres, cep telefonu numarası gibi bilgiler talep edilir. Bu bilgiler, online olarak sisteme işlenerek ehliyetinizin basım süreci başlamış olur. Hazırlanan sürücü belgeniz, PTT Kargo aracılığıyla başvuru esnasında belirttiğiniz adrese postalanır.

Ehliyetimin Nerede Olduğunu Nasıl Sorgularım?

Ehliyet başvurusu yaparken ilk olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden randevu oluşturmanız gerekir. Ardından randevu tarihinde bulunduğunuz randevu oluşturduğunuz şehirdeki nüfus müdürlüğüne giderek sürücü belgesi alma, sürücü belgesi yenileme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Sürücü belgesi başvurusu yaparken sizden adres ve cep telefonu numarası gibi iletişim bilgilerinizi yazabileceğiniz başvuru formunu doldurmanız istenir. Bu bilgiler, ehliyetinizin tarafınıza teslim edilmesi için önemlidir. Bu nedenle başvuru işlemi esnasında adres bilgilerinizin doğru olduğundan emin olmalısınız.

Ehliyetinizin basım işlemi tamamlanıp yeni ehliyetiniz PTT kargoya teslim edildiğinde başvuru formunda belirtmiş olduğunuz cep telefonu numarasına mesaj ile barkod numarası gönderilmektedir. Tarafınıza mesaj ile iletilen barkod numarasıyla ehliyetinizin nerede olduğunu PTT gönderi takip sorgulama ile online olarak görebilirsiniz.

Ehliyetiniz Elinize Ulaşmadıysa Ne Yapmanız Gerekir?

PTT kargo görevlisi, ehliyetinizi teslim etmek için evinize iki kez gelmiş ancak sizi bulamamışsa kargonuzu bir hafta süre ile kargonuzu, şehrinizdeki PTT şubesinde bekletir. PTT görevlileri, başvuru yaparken verdiğiniz telefon numarasına mesaj atarak, sürücü belgenizi almanızı isteyecektir. Görevliler, telefon numarası üzerinden tarafınıza ulaşım sağlayamaz ise ehliyet belgeniz başvuru yaptığınız nüfus müdürlüğüne teslim edilecektir. Belirtmiş olduğunuz adreste değilseniz belgenizi birinci dereceden yakınınız da teslim alabilir ancak bu durum PTT görevlisinin inisiyatifine kalmıştır.

Ehliyetim Kaç Günde Elime Ulaşır?

Başvuru işleminin ardından basılmaya başlanan ehliyetiniz, 1 hafta içerisinde elinize ulaşır. Eğer ehliyetiniz gönderilmedi ve cep telefonunuza barkod iletmek için SMS gönderilmediyse, öncelikle baskı işlemleri yapılmamış olabilir. Öte yandan beyan işlemi sırasında cep telefonu numaranızı veya adresinizi hatalı vermiş olabilirsiniz. Çünkü PTT, ehliyetinizin durumu ile ilgili olarak tarafınıza bilgi verecektir. Başvuru işleminizin üzerinden 1 hafta geçtiyse ve ehliyetiniz elinize ulaşmadıysa PTT Müşteri Hizmetlerini arayarak durum hakkında bilgi edinmeniz yararlı olacaktır.

Geçici Ehliyet Belgesi Kaç Gün Geçerli?

Sürücü belgesi başvurularında kişilere trafik tescil şubesi tarafından geçici ehliyet belgesi verilmektedir. Bu belgenin geçerlilik süresi, 30 gündür. Bu süreç içerisinde zaten, sürücü belgeniz, tarafınıza teslim edilecektir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.06.2021

Ehliyet Kaybolunca Ne Yapılır? 2022

15.05.2023

Metro Sürücüsü Nasıl Olunur

23.10.2020

Fahri Trafik Müfettişi Ne Demek

28.01.2021

Plakasız Trafiğe Çıkma Cezası Ne Kadar? 2021