Elektrikli Arabalar Hakkında Sık Sorulan Sorular

ABONE OL
Elektrikli Arabalar Hakkında Sık Sorulan Sorular

Teknoloji ilerledikçe otomobil teknolojisi de kendisini geliştirmiş bir zamanlar karbüratörlü araçlar ve enjeksiyonlu araçlar varken en son elektrikli otomobiller piyasaya çıkmıştır. Haberimize elektrikli bir otomobil almak isteyen ya da elektrikli otomobile sahip olan herkesin bilmesi gereken bazı temel konu başlıklarına yer verilmiştir.

1 - Elektrikli Otomobiller Nasıl Çalışıyor?

Elektrikli otomobiller denildiğinde herkesin kafasının karıştığını biliyoruz. Ama net anlayabilmek için çamaşır makinesi örneğini verebiliriz. Çamaşır makinesinde bulunan motorlar tıpkı elektrikli otomobillerdeki motorlar gibi çalışırlar. 3 tip avantajı vardır. Birincisi verimlilik ikincisi aşınmama ve son olarak çift yönlü çalışmadır. İçten yanmalı motorlar ürettikleri enerjinin % 30-35’ini harekete çevirirler, ancak elektrikli otomobillerde bu oran % 90’dır.

2 - Elektrikli Otomobillerin Batarya Ömrü Ne Kadardır?

Elektrikli otomobillerin pilleri herkes tarafından bilinen Lithium-ion’dur. Bu tip pillerin garantisi 4 yıl olsa da genelde bu süre sonunda kapasiteleri % 85’in altına inmiş olur.

3 - Elektrikli Otomobiller Ne Kadar Yakıt Tasarrufu Sağlar?

Sürücülerin merak ettiği konulardan bir tanesi de elektrikli otomobillerin daha mı az yaktığıdır.  Bunu enerji olarak hesapladığımızda 1 litrelik benzinle 10kWh enerji elde edilir. Ancak elektrikli araçlar 100 km’de 18kWh enerji tüketirler. Yani bu da elektrikli otomobillerin daha az yaktığını gösterir.

4 - Elektrikli otomobilimi nasıl şarj edebilirim?

Tamamda, elektrikli otomobil alsam nerede şarj edeceğim dediğinizi duyar gibiyiz. Hemen belirtelim bu araçlar sahip oldukları donanım sayesinde 220V ev prizinden tutunda 400V sanayi prizine varıncaya kadar elektriğin olduğu her yerde şarj edilebilir.

5 - Elektrikli Otomobiller Ne Kadar Sürede Şarj Olur?

Evde şarjdan bahsettiğimizde gözünüz korkmasın. Örnekleyecek olursak 30 dakika içerisinde bir elektrikli otomobil % 80 oranında hızlı şarj istasyonunda şarj edilebilir. Evde şarj etmek istediğinizde ise 1 gece de ancak dolar.

6 - Elektrikli Otomobilim Şarj Olurken Ne Yapabilirim?

Elektrikli otomobil şarj istasyonları genelde vakit geçirebileceğiniz yerlerde bulunur. Dolayısıyla aracınız şarj edilirken siz 2 saatlik süre içerisinde takılabilirsiniz.

7 - Şarjı tam dolu bir elektrikli otomobilin menzili ne kadardır?

Elektrikli bir otomobil tam olarak şarj olduğunda yaklaşık olarak 150 Km ile 600 Km arasında yol gidebilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.04.2021

2022 Yeni Renault Arkana İncelemesi

13.07.2021

Düşük Emisyonlu Araç Nedir

18.01.2022

Kınık Sürücü Kursları - Kınık Ehliyet Kursları

16.06.2021

Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır? 2022