Elektrikli Araç Haritası: Hangi İlde Kaç Elektrikli Araç Var

ABONE OL
Elektrikli Araç Haritası - Hangi İlde Kaç Elektrikli Araç Var

Dünyada ve Türkiye’de elektrikli araçlar gün geçtikçe artmaya devam etmektedir. Elektrikli araba kullanımının artması şarj istasyonlarına olan ihtiyacı da artırmaktadır. Bu sebeple Türkiye’de önem kazanan şarj istasyonları, artış göstermektedir. Ülkemizde bulunan 3.457 adet şarj istasyonunun bir kısmı özel bir kısmı ise halka açık olarak kullanılmaktadır.

Yerli araba TOGG sebebi ile elektrikli arabalara olan ilginin artması beklentiler arasında yer almaktadır.

Elektrikli Araç Nedir?

Elektrikli araç, petrol yakıtlarına ihtiyaç duymayan, lityuma benzer piller yardımı ile çalışan elektronik güce sahip taşıtlardır. Aracı çalıştırmak için kullanılan elektrik miktarına göre elektrikli araçlar üç gruba ayrılır. Tam elektrik, hibrit ve plug-in hibrit şeklinde sınıflandırılan elektrikli araçlar, çevre dostu bir perspektife sahiptir. Bazı elektrikli arabaların modelleri itibarıyla benzin tarzı kaynaklar kullanılmasına rağmen bireyler gün geçtikçe doğaya daha az zararlı kaynaklara yönelmektedir. Bununla birlikte elektrikli araçlar, atmosferi olumsuz etkileyecek bir gaz salınımı yapmadıklarından dolayı egzoz gazı kontrolünden geçmemektedir.

Şarj İstasyonu Nedir?

Şarj istasyonları, elektrik enerjisini kullanan araçları şarj etmeye yarar. Elektrikli araç şarj istasyonu, çeşitli elektrikli şarj imkanı oluşturan ünitelerdir. Gelişen teknoloji ile yenilenebilir enerjiye verilen önem, karbon ayak izini azaltmaya yönelik çalışmalardan biri olan elektrikli araçları yaşamamızın bir parçası haline getirmiştir.

Hangi İlde Ne Kadar Elektrikli Araç Var?

Türkiye’nin birçok ilinde elektrikli araç kullanılmaktadır. Türkiye elektrikli araba konusunda aşağıdaki gibi bir dağılım göstermektedir.

  • Ülkemizin en kalabalık şehri olan İstanbul’da 3 bin 496 elektrikli araba vardır.
  • Ankara elektrikli araçlar konusunda ülkemizde İstanbul’dan sonra 2. şehir olmaktadır. 555 araç ile İstanbul’u takip etmektedir. İzmir 441, Antalya ise 213 elektrikli araca sahiptir.
  • Bursa’da 201 adet elektrikli araç bulunurken, Kocaeli’nde 58, Gaziantep’te 47, Adana ve Konya’da 46, Muğla’da ise 40 tanedir.

Hangi İlde Ne Kadar Şarj Ünitesi Var?

Türkiye’deki ilk olarak 2008 yılında kurulan elektrikli araç şarj ünitesi, günümüzde ülkemizin her şehrinde bulunmaktadır. Her ilde bulunan bu şarj istasyonlarının bir kısmını DC hızlı şarj istasyonları kapsamaktadır. DC tipi şarj üniteleri doğru akım yöntemi ile elektrikli araçları şarj etmektedir. Bu akım yönteminden farklı

 olarak AC tipi şarj üniteleri de alternatif akım yöntemini kullanmaktadır. Bu akım yöntemlerinin kullanılabildiği araçlar, özelliklerine göre değişebilmektedir.

  • Elektrikli araç şarj istasyonu açısından en çok imkan olan İstanbul’da 1265 ünite bulunmaktadır. İstanbul, Türkiye’nin elektrikli araç şarj ünitelerinin yüzde 36,6’sına sahiptir.
  • İstanbul’dan sonra Ankara, 320 şarj ünitesi ile 2. sırada yer almaktadır.
  • 235 elektrikli araba şarj ünitesine sahip olan İzmir ise ülkemizde 3. sırada yer almaktadır.
  • 162 ünite ile Antalya, 128 ünite ile Muğla sıralamada yer almaktadır.
  • Bursa’da 123 tane bulunan elektrikli araç şarj noktaları Eskişehir’de 78 iken, Konya’da 67’dir. Afyonkarahisar’da ise 66 adettir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.05.2021

Trafik Kazalarına İlişkin Davalarda Yargılama Ne Kadar Sürer

10.11.2020

2021 Toyota Corolla İncelemesi - 2021 Toyota Corolla İnceleme

10.11.2021

Debriyaja Basmadan Vites Değiştirilebilir mi

30.03.2020

Kamyon Ehliyeti Nasıl Alınır