Elektrikli Araçların Batarya Ömrü Nasıl Uzatılır

ABONE OL
Elektrikli Araçların Batarya Ömrü Nasıl Uzatılır

Elektrikli araçlar her geçen gün yaşam alanlarımızda daha fazla yer almaya başladı. Özellikle benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan artışın ardından sürücüler elektrikli otomobillere yönelmeye başladı. Elektrikli araç kullanımında merak edilenlerden biri de elektrikli araç şarj etme teknikleridir. Elektrikli araçların batarya ömrü nasıl uzatılır? sorusu pek çok sürücü tarafından merak edilir. İşte, elektrikli araçların batarya ömrüne dair merak edilenler.

Elektrikli Otomobillerin Pil Ömrü Nasıl Uzatılır?

Elektrikli araçlarda lityum iyon piller kullanılmaktadır. Telefon ve tablet gibi elektrikli araç bataryası da zamanla eskiyip performansını kaybedebilir. Elektrikli araç bataryaları için zaman önemlidir. Ayrıca, pilin şarj durumu ve aşırı sıcaklıklara maruz kalma durumunda batarya performansını yitirebilir. Bataryanın şarj ömrünü uzatmak için uygulanabilecek temel püf noktalar bulunmaktadır.

Aşırı Sıcaklıklardan Kaçının

Elektrikli araç pil ömrü ile ilgili püf noktalara dikkat ederek şarj ömrünü uzatabilirsiniz. Elektrikli araç bataryasını olumsuz hava koşullarına maruz bırakmamak oldukça önemlidir. Aşırı sıcaklığa maruz kalma elektrikli araç pil ömrü için tehlikeli bir durumdur. Elektrikli araçlarda yer alan sıcaklık kontrol sistemi, sıcaklığı belirli bir seviyede tutmak için pil kullanacaktır. Bu durumda pil gereksiz yere harcanmış olacaktır. Bu durum, pil ömrünü olumsuz etkilemektedir. 

Hızlı Şarj Kullanımını Azaltın

Hızlı şarj günümüzde büyük bir kolaylıktır. Ancak kısa zamanda pile hızlı akım getirir. Bu durum elektrikli araç bataryasını zorlayabilir ve pili zayıflatabilir. Her gün hızlı şarj seçeneğini kullanmak yerine elzem durumlarda kullanmayı tercih edebilirsiniz. Araştırmalara göre, sürekli hızlı şarj tercih etmek uzun vadede batarya ömrünü kısaltabilmektedir.

Hız Yapmaktan Kaçının

Elektrikli araçların en önemli özelliklerinden biri hızlanmadır. Herhangi bir anda 100 km/saat hıza kadar çıkabilir. Ancak bir anda hızlanmak elektrikli araç için uygun bir durum değildir. Her trafik ışığında ani iniş ve kalkışlar bataryanın hızlı bir şekilde boşalmasına neden olur. Bu nedenle elektrikli aracın hızına dikkat etmek oldukça önemlidir.

Her Zaman %100’e Kadar Şarj Etmeyin

Uzun mesafeli yolculuklarda %100 dolu pil oldukça idealdir. Ancak sürekli olarak %100 kapasiteyle şarj etmek zamanla pil ömrünü zayıflatır. Bataryayı tamamen boşaltmak ve sıfırdan şarj etmek de zamanla bataryanın ömrünü kısaltabilir. Bu nedenle pili sürekli olarak %100 şarj etmemek gerekir. Bataryayı kullanmak için %80’e kadar şarj etmek ideal olacaktır. 

Elektrikli araçlarla ilgili merak ettiğiniz tüm detaylara https://www.surucukurslari.com/ adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.07.2020

Hızlı ve Öfkeli 8 Filminde Kullanılan Arabalar

24.08.2022

Araç Gösterge Panelindeki İşaretler Ne Anlama Gelir

25.10.2021

Elektronik Park Freni (EPB) Nedir? EPB Arızası

01.04.2021

Çipli Ehliyet Nedir