Emniyet Kemerinin Beyin Sarsıntısındaki Önemi Nedir

ABONE OL
Emniyet Kemerinin Beyin Sarsıntısındaki Önemi Nedir

Bir araba kazası veya motosiklet kazasından sonra şiddetli ağrı ile mücadele ediyor ve odaklanmakta güçlük çekiyor olabilirsiniz. Kazadan sonraki günler ve haftalarda baş ağrısı, migren, karıncalanma ve uyuşma veya başka semptomlar meydana gelebilir. Bunların hepsi sizde bir sorunun olduğunu işaret eder ve doktora görünmeniz gerekir.

Araba kazası sonrası nörolojik sorunlar hemen ortaya çıkmayabilir ve doğal olarak bu durum fark edilmez. Eğer giderek artan sağlık problemleri yaşıyorsanız bunlar ciddi soruların habercisi olabilir ve temkinli olmanız gerekir.

Aşağıda bahsedeceğimiz nörolojik sorunlar bir araba kazası sonrasında sıkça karşılaşılabilecek rahatsızlıkları kapsamaktadır.

Nörolojik Yaralanma Türleri

İnsandaki sinir sistemi iki bölümden oluşur. Bunlar şöyledir:

  1. Beyin ve omurilikten oluşan merkezi sinir sistemi;
  2. Beyni ve omuriliği vücudun geri kalanına bağlayan sinirlere sahip olan periferik sinir sistemi.

Kaza sırasında sinir hasarı, merkezi sinir sisteminde veya periferik sinir sisteminde oluşabilir. Ancak beyin ve omurilikte meydana gelen yaralanmalar doğrudan merkezi sinir sistemini etkiler. Sinir hasarı kaza sonrasında kişinin denge sorunları yaşamasına, ellerde veya ayaklarda güçsüzlük, uyuşma veya ağrıya neden olur.

Otomobil Kazaları Ve Nörolojik Yaralanmalar

Günümüz araçlarında ek güvenlik özelliklerine rağmen, kazalar hala endişe verici sıklıkta meydana geliyor. Emniyet kemerleri tüm otomobillerde ve kamyonlarda bulunuyor olsa da, baş ve boyun için gerekli korumayı tam olarak sağlamamaktadır. Nedeni ise olası bir kaza sırasında yaşanan ileri geri gitmenin sert olması kafa da meydana gelebilecek hasarı önlememesidir. Ancak sağlığı faydalar açısından baktığımızda emniyet kemeri hayat kurtaran bir etkiye sahiptir.

Yüksek hızlı çarpışmalarda baş ve boyun travması yaygındır. Bir çarpışmanın şiddetli etkisi beyin sarsıntısına neden olacak bu da beynin vücudun geri kalanı arasında sinyaller gönderen sinir liflerinin gerilmesine veya yırtılmasına neden olacaktır.

Emniyet kemerleri, hava yastıkları ve diğer güvenlik donanımları günümüzde her ne kadar yaralanmaları tam olarak önlemiyor olsa da ölüm oranlarını önemli derece de düşürmüştür.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.05.2021

Trafik Kazası Yüzde 50 Kusur Ne Demek

04.11.2021

Doğru Antifriz Nasıl Seçilir

07.04.2021

Hidrolik Debriyaj Ayarı Nasıl Yapılır

31.05.2021

Yeni Ehliyet Nasıl Çıkarılır? 2021