Emniyet Şeridi İhlali Cezası 2023

ABONE OL
Emniyet Şeridi İhlali Cezası 2023

Trafikte düzenin sağlanması ve bazı araçların daha kolay erişim sağlanması için bazı kurallar ve geçiş hakları tanınmıştır. Kurallara tüm sürücülerin uyması gerekir, ancak geçiş hakları kanunlarla düzenlenmiştir. Sürücüler geçiş üstünlüklerine ve kendilerine özel olarak ayrılmış olan yollar konusuna dikkat etmesi gerekir. Bu kurallara uymamanın yaptırımı ise işlenen kural ihlaline göre değişiklik gösterir. Bizim bu makalemizde anlatacağımız ceza ise emniyet şeridi ihlal cezası 2023 olacaktır. Her yıl Ocak ayından itibaren yapılan düzenlemeler neticesinde cezalarda bazı değişiklikler yapılır. 2022 yılının ekonomik açıdan zorlu geçmesi ise her sektörü vurduğu gibi şerit ihlali cezasını da etkilemiş oldu.

Emniyet Şeridi Nedir?

Emniyet şeridi, herhangi bir kaza ve acil durum anında kullanılmak üzere ayrılmış olan şeride verilen isimdir. Yani karayolunun en sağında düz çizgi ile ayrılmış olan bölüm emniyet şeridini ifade eder. Ambulans, polis gibi acil olarak bölgeye ulaşması gereken araçlar bu şeridi kullanarak zaman kaybetmemiş olur. Emniyet şeridinin trafik akışına dahil edilmemiş olması ise normal sürücülerin sürüşlerini etkilemez.

2023 Emniyet Şeridi Cezası Nedir?

2023 emniyet şeridi cezası son gelen zamla birlikte 1823 TL’den 4064 TL’ye yükseltilmiştir. Rakamlardan da anlaşılacağı üzere 2023 emniyet şeridi cezasında çok ciddi bir ücret yükselmesi söz konusudur. Rakamın büyüklüğü bu yolun öneminden daha küçük olduğu için sürücülerin emniyet şeridini kullanıp kullanmamalarını tekrar düşünmeleri faydalı olacaktır.

2023 Emniyet Şeridi Cezası Kaç Paradır?

Emniyet şeridi cezası özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde çok fazla kesilmektedir. Yoğun trafiğin olması ve sürücülerin ulaşımı en son aşamaya geldiklerinde tercih etmiş olması bu ihlalin yapılmasında önem bir gerekçe olarak gösterilir.

Emniyet Şeridini Kullanmak Hangi Durumlarda Sorun Olmaz?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi emniyet şeridinin asıl kullanım amacı geçiş üstünlüğü olan araçlardır. Bunun dışında sicil araçların emniyet şeridini kullanmaları yasaktır. Bu şeridin kullanılması için gerekli olabilecek nedenlerden bir tanesi aracın trafiğin akışını aksatacak bir konumda bozulmuş olmasıdır. Ancak burada da aracınızı bırakırken kurallara uygun olmasına dikkat etmeniz gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.12.2020

Arabanızın Renk Kodu Nasıl Bulunur

18.05.2021

B Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır

10.06.2021

B Sınıfı Ehliyet Almak Kaç Para 2022

02.08.2021

Araçlarda Hangi Renk Daha Pahalı