Faizsiz Araç Kredisi Çekmek Nasıl Oluyor

ABONE OL
Faizsiz Araç Kredisi Çekmek Nasıl Oluyor

Otomobil almak herkesin hayali ancak maalesef herkes hayalindeki otomobili alamadığı gibi bazen de hiç otomobil alamıyor. Elinde otomobil alabilecek kadar parası olanlar için sorun olmasa da kredi ile araba almak isteyenler içinde faiz önemli bir sorundur.

Türkiye’de bankalar müşterilerine daha kaliteli hizmet verebilmek adına sürekli yenilikler uyguluyor ve bunlardan bir tanesi de faizsiz araç kredileridir. Özellikle korona dönemi içerisindeyken alınacak olan faizsiz taşıt kredisi çok önemli. Otomobil alacak olan bir kişi faizsiz kredi çekebilmek için önce bankanın resmi internet sitesine göz atması gerekiyor. Bu sayede hatalı bilgilerinde önüne geçilmiş olur.

Hangi Bankalardan Faizsiz Araç Kredisi Çekebilirim?

Faizsiz olarak kredi imkanı sağlayan bankalar genellikle katılım bankalarıdır. Bu bankalar diğer bankalardan daha farklı olarak çalışırlar. Katılım bedeli prensibine göre çalışan bankalar faiz almazlar. Katılım bankaları belirlenmiş olan komisyon oranlarına göre çalışırlar. Aşağıda katılım bankaları sıralanmıştır. Bu bankalardan herhangi bir tanesini seçebilirsiniz.

  • Vakıf Katılım Bankası,
  • Ziraat Katılım Bankası,
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası,
  • Türkiye Finans Katılım Bankası.

Hiç Faiz Ödemez miyim?

Yukarıda saydığımız katılım bankalarından araba için kredi almak istediğinizde faiz ödemezsiniz. Yapacağınız ödeme anapara değerinde olacaktır. Ancak bu işlemler esnasında banka sizden belli bir miktar komisyon ödemenizi isteyecektir. Yani faizsiz kredi demek sadece anaparayı ödeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Eğer bu şekilde bir kredi almak istiyorsanız hesaplamanızı da iyi yapmanız gerekir.

Nasıl Faizsiz Kredi Çekebilirim?

Hangi banka olursa olsun kredi çekebilmeniz için mutlaka bankanın sunmuş olduğu şartları karşılamanız gerekiyor. Bankaların en öncelikli şartları ise kredi notları ve kara listede olup olmadığınızdır. Eğer düşük kredi notunuz varsa bu durumda hiçbir banka size kredi vermeyecektir. Aynı şekilde kara listede olanlarda kredi imkanından faydalanamaz.

Kredi başvurusu esnasında yanınızda mutlaka TC kimlik belgeniz olması gerekiyor. Bunun dışında gelir belgenizi göstermenizde gerekir. Gelir belgesi sizin ödeyeceğiniz taksit miktarının belirlenmesi için önemlidir.

Not: Herhangi bir bankada krediniz varsa bu kredinin de temizlenmesi gerekir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.03.2021

Torsiyon Sistemi Nedir

09.11.2022

EGR Valfi Nedir? EGR Valfi Arızası Nasıl Anlaşılır

28.07.2022

Vites Geçişlerinde Neden Takılma Olur

31.03.2021

Araç Radyatör Bakımı Nasıl ve Ne Zaman Yapılır