Forklift Ehliyeti Nasıl Alınır? Forklift Ehliyeti Fiyatları 2022

ABONE OL
Forklift Ehliyeti Nasıl Alınır - Forklift Ehliyeti Fiyatları 2022

Her araç türünün ehliyet sınıfı farklıdır. Otomobil kullanabilmek için B sınıfı ehliyet almak gerekir. Forklift kullanabilmek için de forklift ehliyeti alınması gerekir. Forklift ehliyet nasıl alınır, forklift ehliyet fiyatları nelerdir? sorularının yanıtlarını sizler için bir araya getirdik.

Forklift Ehliyet Nedir?

Forklift kullanabilmek için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilen iş makinesi operatörlüğü kursuna yazılmak gerekir. Sürücü kurslarının forklift ehliyet verme yetkisi bulunmamaktadır. Sürücü kurslarına başvuru yaptığınızda iş makinesi operatörlüğü kursuna yönlendirilirsiniz.

Forklift kullanabilmek için forklift ehliyeti almak gerekir. Yeni ehliyetlerin arka kısmında yer alan G sınıfı ehliyet ile forklift kullanılabilmektedir. G sınıfı ehliyet operatörlük belgesinin ehliyete işlenmiş halidir. G sınıfı ehliyet ile tüm iş makinelerinin kullanımı mümkün değildir. Bunun için hangi operatörlük belgesini aldıysanız o makineyi kullanmanız gerekir. G sınıfı ehliyet ile birlikte forklift kullanımı mümkündür.

Forklift Ehliyeti İçin Gerekli Evraklar

Kursa başvuru sırasında sizden birtakım evraklar talep edilecektir. Forklift ehliyeti için gerekli belgeler;

  • Kimlik fotokopisi
  • Sağlık raporu
  • Adli sicil belgesi
  • İki tane biyometrik fotoğraf
  • Öğrenim belgesi veya diploma

Forklift Ehliyeti Almak İçin Gereken Şartlar

Forklift ehliyeti almak için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir. Eğer 18 yaşındaysanız başka bir ehliyetinizin olmasına gerek kalmadan G sınıfı ehliyet alabilirsiniz.

Forklift ehliyeti almak için sınava girmeniz gerekir. Forklift sınavı iki aşamadan meydana gelir. Her iki aşama aynı gün içerisinde yapılmaktadır. Forklift ehliyet sınavları hafta sonu yapılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime bağlı olarak cumartesi ya da Pazar günleri yapılmaktadır.

Forklift sınavında ilk olarak yazılı sınava tabi tutulursunuz. Yazılı sınav test sorularından meydana gelir. Yazılı sınavın ardından kısa bir ara verildikten sonra sınav kağıtları okunur. Sınavı geçen adaylar ikinci aşamaya geçmeyi hak kazanır. İkinci aşamada ise uygulama yapılır. Bu aşamada forklift kullanılır. Forklift kullanabilme yeterliliğinizin değerlendirildiği sınavda başarılı olmanız durumunda sınavda başarılı sayılırsınız.

Forklift Ehliyet Ücreti 2022

Forklift ehliyet almak isteyenler forklift ehliyet ücreti ne kadar sorusuna yanıt arar. Forklift ehliyeti alan kursiyerlerin birtakım masrafları söz konusudur. Forklift ehliyet ücretleri her il ve ilçede farklılık gösterebilir.

Forklift ehliyeti alabilmek için kurs ücreti, sınav ücreti, sağlık raporu ve diğer masraflar yer almaktadır.  Ayrıca, forklift operatörlük belgenizi ehliyete çevirmek istiyorsanız ehliyet harç ücretini ödemeniz ve operatörlük belgenizi G sınıfı ehliyete çevirmeniz gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.04.2020

Elazığ Sürücü ve Ehliyet Kursları

30.03.2020

Sınav Esnasında İşlenecek Suçlar ve Cezaları

09.02.2021

Kaskoda Yaş Sınırı Nedir

29.04.2020

Batman Sürücü ve Ehliyet Kursları