Fren Lambası Neden Çalışmaz

ABONE OL
Fren Lambası Neden Çalışmaz

Fren lambaları ve arka lambalar genellikle tek bir ampulden oluşur, ancak farklı çalışırlar. Gece sürüşü için arka lambalar gereklidir. Böylece arkadan gelen diğer sürücüler sizi rahatlıkla görebilir ve durduğunuzda güvenli bir mesafede fren yapabilir.

Gece fren lambaları veya arka lambalar olmadan araç kullanmak son derece tehlikeli olabilir. Sorun şu ki, arka lambalarınızın ve fren lambalarınızın arızalı olup olmadığını çoğu zaman fark edemezsiniz. (Yeni model araçlarda bu uyarı panelde gösterildiği için farklıdır.)

Hem arka lambalarınızın hem de fren lambalarınızın çalışması gerekir. Ancak bazen birinin çalışıp diğerinin çalışmadığı durumlar da vardır.  

Fren Lambalarının Çalışmama Nedenleri Nelerdir?

Aracınızın arka lambaları iyi çalışıyor, ancak frene bastığınızda fren lambaları yanmıyorsa her iki lambanın bağlantıları da aynı kaynaktan geldiğinden bu garip bir sorundur. Ya bir lamba diğerinden daha fazla parlak ya da frene bastığınızda arka lambalar tamamen kapanmış demektir.

Yeni arabalar genellikle arka lambalar için LED ışıklar kullanır. Ama eski model arabanız varsa, ampulleri kontrol etmeniz gerekir. Arızalı bir fren lambasının arkasındaki sebep genelde yanmış veya sigortası atmış bir ampuldür. Fren lambasında kullanılan ampul arızalıysa, frene bastığınızda çalışmaz. Bu şekilde, arka lambanız çalışır, fren lambanız çalışmaz.  

Sigorta Arızası

Bir arabadaki tüm elektronik ekipmana, sigorta kutusundan geçen kablolar aracılığıyla elektrik gider. Modern arabalarda iki veya daha fazla sigorta kutusu vardır.  Elektrik dalgalanması nedeniyle fren lambası sigortasının atmış olma ihtimali yüksektir.  

Kablo Bağlantısı

Nadir durumlarda, bir yerlerde kopuk bir kablo olabilir. Fren lambası sisteminin içindeki kablolar arabanın önünden arkasına doğru gittiğinden bunu bulmak zaman alabilir. Fren lambası kutusuna giden kabloların hiçbirinde voltaj almazsanız, muhtemelen güç kaynağı sorunu vardır.

Arka lamba çalışırken fren lambasının arızalanmasının pek çok nedeni olduğundan, sorunun kaynağına karar vermek zor olacaktır. Bu nedenle bu gibi durumlarda bir tamirciye danışmak mantıklıdır. Kendiniz yapmaya çalışırsanız muhtemelen problemi çözmek yerine büyütürsünüz.  

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.05.2021

Youtube Popüler Motosiklet Kanalları

15.09.2022

SRC Belgesi Nedir, Kimler SRC Kursuna Katılabilir

10.06.2021

B Sınıfı Ehliyet Almak Kaç Para 2022

09.12.2020

Uykulu Araç Kullanmanın Riskleri