Güvenli Sürüş Nedir? Güvenli Sürüş Eğitiminin Faydaları

ABONE OL
Güvenli Sürüş Nedir - Güvenli Sürüş Eğitiminin Faydaları

Ülkemizde her yıl yaşanan trafik kazaları can ve mal kaybına neden olur. Trafik kazalarının pek çoğu ölüm ve yaralanmalar ile sonuçlanmaktadır. Trafik kazalarının yaşanmaması için hem sürücülerin hem de yayaların dikkatli olması son derece önemlidir. Güvenli sürüş teknikleri sürücü ve yayalar açısından güvenli bir trafik oluşmasını sağlar.

Son dönemlerde adına sıklıkla rastladığımız güvenli sürüş teknikleri, meydana gelebilecek trafik kazalarını minimum seviyeye indirmeyi hedefler. Güvenli sürüş teknikleri, yol ve hava şartlarına bağlı olarak trafikte meydana gelebilecek risklere karşı önlem almak için bilinçli bir sürücü yetiştirme hedefleyen bir eğitimdir. Güvenli sürüş eğitimleri gece, riskli ortamlarda, kötü hava koşullarında ve kaygan zeminlerde nasıl daha güvenli araç kullanabileceğiniz konusunda size pratik bilgiler sağlar.

Güvenli Sürüş Eğitiminin Amacı

Güvenli sürüş eğitiminin amacı sürücünün aracını bilinçli bir şekilde kullanmasını sağlamaktır. Bir şoförü iyi yapan aracını ne kadar dikkatli ve güvenli kullandığıdır.

Güvenli sürüş eğitimin temel amacı:

Güvenli sürüş eğitimi ile sürücünün araca tam olarak hâkim olması

Aracın dışından gelen uyarıcılara karşı dikkatli olması

Aracı doğru şekilde ve doğru yerde kullanması

Aracını ve kendisini iyi tanımasıdır.

Güvenli Sürüş Eğitiminin Faydaları

Güvenli sürüş eğitimiyle risk durumlarında sürücünün başına gelmeden önce savunma sürüş teknikleri öğreterek kazaların önüne geçmek veya kazaları minimum seviyeye indirmek.

Sürücü alışkanlıklarının doğru bir şekilde oluşmasını sağlamak.

Sürücünün olumsuz hava koşullarında kontrollü bir şekilde araç kullanımını sağlamak.

Yayalara ve diğer araçlara saygılı olacak şekilde hareket etmesini sağlamak.

Araçların aktif ve pasif güvenlik sistemlerinin etkili olduğunu göstermek.

Sürücünün aracın ve kendi limitinin farkında olarak hareket etmesini sağlamak. 

Güvenli Sürüş Eğitim Teknikleri Kapsamında Neler Öğretilir?

Risk olmayan ortamlarda riskli sürüşler katılımcılara uygulamalı olarak gösterilmektedir. Sürücü adaylarına bu eğitimle birlikte olumsuz durumlarla nasıl baş edecekleri ve kontrol kayıplarını azaltacakları konusunda teknik eğitim verilmektedir. Eğitim kapsamında iyi sürücü tanımı, yola çıkmadan önce yapılması gerekenler, emniyet kemeri kullanımı, hava yastığı ve koltuk başlığı kullanımı, lastik seçimi, fren teknikleri ve ABS sistemleri, mesafe konusu, sinyal, dörtlü ikaz, sürüş planı ve takip mesafesi, güvenli sollama, kazalarda ilk yardım öğretilmektedir. Eğitim kapsamında ayrıca trafikte çarpışmalar ve kontrolün kaybedilmesi konusunda alınabilecek önlemler de sürücülere verilen eğitimler arasındadır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.11.2021

LPG’li Bir Araçta Tekleme Sorunu Neden Kaynaklanır

09.08.2021

Araçta Filtre Değiştirmeden Yağ Değiştirilir mi

03.02.2022

Şarköy Sürücü Kursları - Şarköy Ehliyet Kursları

08.03.2021

Forklift Ehliyeti Nasıl Alınır