Hamileyken Araç Kullanmak Riskli mi

ABONE OL
Hamileyken Araç Kullanmak Riskli mi

Bir otomobilin direksiyonuna geçtiğinizde bunun riskinin büyük olduğunu bilirsiniz. Bunun için aslında hamileyken araç kullanmak riskli mi sorusunun yanıtı çok açıktır.

Hamilelik her kadının en büyük istekleri arasında yer alır, fakat yaşam konforunu belli bir süreliğine de olsa zorlayacağından dolayı hamile kalmak isteyen kadınlar nelerle karşılaşabileceklerini de merak etmektedir.

Hamilelikte araç kullanma özellikle çalışan anne adaylarının başvurduğu yöntemler arasındadır. İşe gelip giderken daha rahat bir yolculuk süreci annenin kendini iyi hissetmesine neden olacağı gibi sağlık problemleri çekmemesine de yarayacaktır.

Başlığımızda da belirttiğimiz gibi araç kullanmak bazı hamilelerin sık yapmış olduğu bu durum peki bunun gerçekte tehlikesi nedir?

Hamilelerin Araba Kullanması Tehlikeli mi?

Hamilelikte araç kullanmanın hem anne adayı hem de bebek için herhangi bir tehlikesi yoktur. Ancak bu doktorun aksine bir durum belirtmediği sürece geçerli olan bir bilgidir. Hamilelerin bu süreçte dikkat etmesi gereken bazı önemli hususlar vardır.

Emniyet Kemeri

Emniyet kemeri trafikte uyulması gereken kurallar arasında yer alır. Bunun için her sürücünün direksiyona geçtiğinde ilk yapması gereken şey emniyet kemerini takmasıdır. Hamilelikte ise emniyet kemerinizi takarken şuna dikkat etmesi gerekir. Kemerin alt kısmı karnın üzerinden değil altından geçirilmelidir. Üst kısım ise göğüslerin ortasından geçmelidir.

Hava Yastığı Mesafesi

Hava yastıkları da emniyet kemeriyle aynı korumayı sağlar. Araç içindeki kazalardan korunmasını sağlayan hava yastıklarına en aza 25 cm mesafede durmak gerekir. Hamileliğin sonlarına doğru karın daha fazla büyüyeceğinden kemer ve mesafe konusuna dikkat etmek önemlidir.

Oturma Pozisyonu

Hamile kadınlar ister istemez otururken de rahat değillerdir. Vücudun genel yapısının değişmesi sürücü koltuğunun da ona göre belirlenmesine neden olacaktır. Anne adayı direksiyona oturduğunda kendini rahat edebileceği bir pozisyona getirmelidir. Belde meydana gelen boşluk yumuşak bir yastıkla doldurularak bel ağrılarından da kurtulmuş olunur.

Uzun Süreli Yolculuk

Hamileyken kısa mesafe araç kullanmak konforun çok fazla düşmesine neden olmaz, ancak sürüş mesafesi uzadıkça ister istemez farklı sorunlarda ortaya çıkacaktır. Bunların en başında ödem ve şişkinlik gelir. Uzun süre aynı pozisyonda oturuyor olmak bir süre sonra annenin ayaklarının ve vücudunun farklı bölgesinin şişmesine neden olur.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden sahip olabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.10.2021

Metalik Boya Nedir

24.06.2021

Ehliyet Yenileme İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır? 2022

01.07.2021

2022 Ford Evos İncelemesi

31.12.2020

Aracınız Pert Olunca Ne Kadar Ödeme Alırsınız