HGS Ceza Borç Sorgulama Nasıl Yapılır? HGS Bakiye Sorgulama

ABONE OL
HGS Ceza Borç Sorgulama Nasıl Yapılır - HGS Bakiye Sorgulama

Hızlı Geçiş Sistemi olarak tanımlanan HGS, ücretli olan ulaşım yolları, otoyollar ve köprülerdeki trafik kargaşasını önlemek için bazı geçiş noktalarında ödenmesi gereken tutarın sıra beklemeden ve temassız ödenmesini sağlayan sistemdir. Gişe kuyruklarını önlemek için kurulan HGS ile bazı durumlarda ihlal geçişleri yaşanabilmektedir. Peki, HGS ceza sorgulama nasıl yapılır? HGS ceza ve bakiye sorgulama hakkında merak edilenleri sizler için bir araya getirdik.

HGS Geçiş İhlali Nedir?

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), köprülerden ve otoyollarından rahat ve kolay bir şekilde geçmenize yardımcı olur. Bunun için HGS’ye mutlaka kaydınızı yapmanız gerekir. HGS’ye kayıt yaptırmadığınız veya içerisinde bakiye olmaması durumunda kaçak geçiş yapılmış olur. Plakayı okuyan HGS sistemi idari para cezası yazar.

HGS Cezası Nasıl Sorgulanır?

HGS bakiyenizin olmadığı durumlarda ücretli geçişi bulunan yollardan ve köprülerden HGS bakiyeniz bulunmadığı halde geçiş yaparsanız idari para cezası yazılır. Kesilen cezalar e-devlet sisteminden ya da PTT resmi internet sitesinden sorgulanabilir. PTT ile HGS geçiş ihlali sorgulaması için PTT internet sitesini giriş yapılır. Ardından “Geçiş İhlali Sorgula” bağlantısıyla ceza sorgulaması yapılabilir.

HGS ile kaçak geçiş sonucu ne kadar ceza aldığınızı öğrenmeniz mümkündür. İnternet üzerinden, telefon ve e-devlet üzerinden HGS borç sorgulama yapabilirsiniz. Ayrıca, Karayolları Genel Müdürlüğünün “Geçiş ihlal sorgulama” sayfasına girerek plaka numaranızı girdiğinizde cezanızı öğrenmiş olursunuz.

E-Devlet HGS Ceza Sorgulama

E-devlet sistemi ile HGS ceza sorgulaması gerekir. HGS sorgulaması için sisteme giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler sayfası açılmalıdır. PTT Genel Müdürlüğü menüsünde yer alan “Hızlı Geçiş İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama” bağlantısı ile HGS ceza sorgulaması yapılabilir.

Plaka Kodu ile HGS Bakiye Sorgulama

Plaka kodunuzu girerek HGS sisteminde yer alan bakiyeyi kolaylıkla öğrenebilirsiniz. PTT ile sadece plaka kodunuzu girerek HGS hesabınızda bulunan bakiyeyi öğrenmeniz mümkündür. PTT HGS yazarak arama çubuğunda yer alan ilk sayfaya girerek plaka numaranızı sorgulayabilirsiniz. Borç sorgulama işleminizi, bakiye sorgulama işlemlerinizi ve kaçak geçiş sonucu aldığınız cezayı bu sistemden sorgulayabilirsiniz.

HGS Online Ceza Ödeme Nasıl Yapılır?

HGS geçiş ihlali ceza ödeme işlemleri internet üzerinden pratik bir şekilde gerçekleştirilebilir. HGS bulunan noktalardan kartınız ve etiketiniz olmadığında kaçak geçtiğinizde normal ücretin üzerinde ceza yazılmış olur. Verilen idari para cezasını online olarak ödeyebilirsiniz.

Karayolları Genel Müdürlüğü ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla HGS borç ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ziraat Bankası, TEB, Yapı Kredi Bankası, HSBC, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıfbank, Denizbank, BBVA Garanti Bankası, Halkbank ve QNB Finansbank bankalarından online olarak ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Her defasında HGS cezası ödemek istemiyorsanız HGS kartı aldıktan sonra hesabınıza bakiye yüklemesini otomatik olarak ödemek isterseniz otomatik ödeme talimatı vererek HGS bakiyenizi kontrol edebilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.10.2021

Araba Kazalarının En Önemli Nedenleri

22.07.2022

Kompakt Otomobil Nedir? Modelleri ve Özellikleri

14.03.2022

Yazlık Lastikler Ne Zaman Takılır? 2022

25.08.2020

Yaşlı Sürücü Nasıl Otomobil Kullanmalı