Hibrit Otomobil Ne Demek

ABONE OL
Hibrit Otomobil Ne Demek

Otomobiller gücünü içten yanmalı motorlardan alırlar. Bu tip motorlar bezin, motorin, LPG ve biyoyakıtlarla çalışırlar. Ancak bu yakıt türlerinden hangisini kullanırsanız kullanın ortaya çıkan ısıyla birlikte yakıtın % 60’ı egzozdan dışarıya atılır. Yani içten yanmalı olan bir motorun performans verimliliği % 40 oranındadır. Yeni nesil araçlara baktığımız zaman ise kaybedilen % 60’lık yakıtın bir bölümü yakalanabilir.

Neden Hibrit Teknolojisi?

Otomobil üreticileri ve alıcılar için atık yakıt miktarının kazanılması çok önemlidir. Çünkü bu sayede otomobilinde az yakması sağlanmış olacaktır. Elektrikli motorlarda bu bahsetmiş olduğumuz performans kaybı yok denecek kadar azdır. Bu da kafanızda ister istemez o zaman tüm otomobiller elektrikli olmalı! Sorusunu canlandırıyor.

Sorunun yanıtını verirken 3 farklı açıklama yapmak yerinde olacaktır.

Birinci neden sıvı ve gaz yakıtlarla çalışan araçların depoları 3–5 dakika içerisinde doluyor. Ancak elektrikte bu mümkün değil. Bir bataryanın şarj edilmesi belli bir aşamada bile zaman alıyor. Yani elektrikli bir aracın pillerinin dolumu yaklaşık olarak 2 saatti buluyor. Bu da hiç kimsenin tahammül edemeyeceği bir zaman demektir.

İkinci sorun ise elektriğin depolanma maliyeti. Yani elektrikli bir aracın batarya maliyeti neredeyse arabanın üretim maliyetiyle aynıdır. Doğal olarak bu da bir aracın müşteriye satılırken yüksek bir maliyet çıkarılması anlamına gelecektir ki bu da hiç kimsenin isteyeceği bir durum değildir.

Üçüncü olarak dünyadaki tüm araçların elektrikli olduğunu düşünürsek bu araçların şarj edilmesi sırasında elektik yükünü kaldırabilecek bir kapasite maalesef yoktur. 

Son olarak menzil işin işine giriyor. Yani bir otomobilin bataryasını tam olarak doldurduğunuzda bile belli bir kilometreye kadar gidebilir ve daha sonrasında beklemek zorunda kalır. Bu da yapılan ticari bir işin yarıda kalması ve gecikmesi anlamına gelir.

Hibrit Otomobilin Avantajları

Hibrit otomobiller belli bir süre boyunca elektrikle ve daha sonrasında normal yakıta dönebilirler. Bu da aracın daha az yakacağı anlamına gelecektir.

Hibrit Otomobil Nasıl Çalışır?

Yeni nesil otomobillerde yakıt ile elektriğin ortak kullanılabilmesine imkan sağlayan bir parça mevcuttur. Bu iki parça arasındaki geçişi ise araçtaki yazılım yapar. Eğer aracınızın aküsü doluysa gaza çok basmazsanız kalkışınız elektrikle olur.  Bu sayede aracınız yoluna devam etmiş olur.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.11.2021

Ehliyet Sınav Yeri Nasıl Öğrenilir

13.01.2021

Araçtan Sigara Kokusu Nasıl Çıkarılır

05.08.2021

Neden Arkaya Bakan Araba Koltuklarını Seçmelisiniz

18.05.2023

Kule Vinç Operatörü Ne İş Yapar? Operatör Nasıl Olunur