Hidrolik Debriyaj Havası Nasıl Alınır

ABONE OL
Hidrolik Debriyaj Havası Nasıl Alınır

Otomobillerdeki debriyaj sistemi fren sistemiyle benzerlik gösterir. Çoğu debriyaj sistemi sıvı olarak fren hidroliğini kullanır. Debriyaj pedalı hortumlarla silindire bağlanır ve siz pedala bastığınızda fren hidroliği ana silindir üzerinden yardımcı silindire akar ve bu sayede debriyaja gerekli baskıyı yapar. Bu işlem sonucunda da aracın vitesleri sorunsuz bir şekilde geçiş yapar.

Debriyaj havası nasıl alınır?

Eğer kullandığınız araç klasik bir otomobil ya da kamyon ise manivala ile çalışan mekanik bir debriyaj sistemi kullanılmış demektir. Bu sistemler ise debriyaja bastığınızda baskı plakasını harekete geçiren bağlantı çubukları kullanır. Yeni otomobillerde ise kurulumlarının çok daha kolay olmasından dolayı hidrolik debriyaj sistemi vardır. Bu tip debriyajlarda aşındığı zaman ayar yapılması gerekmez. Hidrolik debriyaj sistemine sahip olan araçlarda vitesin değiştirilmesi çok daha kolaydır.

Otomobillerin yağlarının değiştirilmesi esnasında hidroliğin değiştirilmesi de gerekir. Hidrolik sistemi her açıldığında hava kabarcıkları oluştuğundan debriyaj sistemi tam olarak çalışmaz bunun içinde havasının alınması gerekir.

Eğer debriyaj sisteminde hava varsa bu durumda debriyaja bastığınız zaman hava kabarcıkları sıkışır ve ana silindirden yardımcı silindire gönderilen sıvının çoğu emilerek yardımcı silindirler görevlerini tam olarak yapamazlar.

Hidrolik Debriyaj Sisteminin Havası Nasıl Alınır?

Debriyaj sistemin havasını almak hidrolik sıvısının bir kısmını boşaltmak olarak değerlendirilebilir. Debriyajda herhangi bir sıkıntı yaşamadığınız sürece bu işlemin yapılmasına ihtiyaç yoktur. Debriyaja bastığınız zaman pedal aşağı düşüyor ve vites geçerken zorlanıyorsa muhtemelen debriyaj sisteminin havasının ayarlanması gerekir. Ancak bu işlem yalnızca manuel vitesli araçlarda geçerlidir.

Hidrolik Debriyaj Sisteminin Havası Nasıl Alınır?

Hava alma işlemine başlamadan önce hidrolik seviyesinin kontrol edilmesi gerekir. Eğer eksik sıvı varsa hemen tamamlanmalıdır.

Havanın alınması işlemi esnasında yardımcı silindirlerin üzerinde bulunan boşaltma valfine giden sıvı hattına doğru itmek ya da çekmek gerekir. Hava alma nipeline şeffaf hortum takmalısınız bu sayede çıkan havayı kendinizde görebilirsiniz. Sistemdeki sıvının boşaltılmasının en kolay yolu ise vakum pompasıdır. Hidrolik haznesinin kapağının ise sıkıca kapalı olması gerekir.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.02.2021

Kısa Süreli Trafik Sigortası Var mı

30.03.2020

Bayandan Özel Direksiyon Dersi

12.04.2021

Güvenli Sürüş İçin Doğru Koltuk Pozisyonu

19.03.2021

Trafik Sigortası Yapan Sigorta Şirketleri Hangisi