Hız Sabitleyicinin Avantajları ve Dezavantajları

ABONE OL
Hız Sabitleyicinin Avantajları ve Dezavantajları

Hız sabitleyici, çoğu modern araçta bulunan bir sistemdir. Hız sabitleme sisteminin amacı, sürücülere hızlanmalarını otomatik olarak tek hıza ayarlama yeteneği sunmaktır. Bu şekilde ayağınızı gaz pedalından çektiğinizde, hızlanma, hız sabitleyici için ayarladığınız hızda devam edecektir.

Hız sabitleyiciyi sadece fren pedalına basarak kolayca devre dışı bırakma seçeneğine sahiptir. Bu işlem hızlanmanın tekrar manuel kontrole dönmesine neden olur. Sürücüler, hız sabitleyicisini doğrudan direksiyonlarından yönetebilirler. Hız sabitleme düğmelerini ya direksiyon simidinin önünde ya da ön cam silecek kontrollerinin olduğu yan tarafında bulacaksınız.

Hız Sabitleyici Nasıl Ayarlanır?

İlk olarak, uzun mesafe boyunca korumak isteyeceğiniz hıza manuel olarak aracı getirin. Bu hıza ulaştığınızda, hız sabitleyiciyi etkinleştirmek için "ON" düğmesine basın ve ardından ayağınızı gaz pedalından çekip yere koyabilirsiniz.

Gaz pedalı, ayağınızın üzerinde olmasına gerek kalmadan aynı basılı pozisyonu koruyacaktır. Ya kapama düğmesine basarak ya da fren pedalına basarak hız sabitleyicisini kapatabilirsiniz.

1) İyi Yakıt Ekonomisi

Gaz pedalına her bastığınızda araç daha fazla yakıt tüketir. Hız sabitleyici, gaz pedalını tek bir konumda tutar, böylece istemeden gerekenden daha fazla yakıt tüketmezsiniz. Yani aracınızın daha az yakmasını sağlar.

2) Daha İyi Sürüş Konforu

Uzun bir yolculuğa çıkıyorsanız, ayağınızı birkaç saat boyunca gaz pedalında tutmak yorucu olabilir. Hız sabitleyici ile araç sabit bir hızda hareket etmeye devam ederken ayağınızı dinlendirebilirsiniz.  

3) İstenmedik Hızlanmadan Korur

Hız her zaman kasıtlı değildir. Bir sürücü, farkında olmadan gaz pedalına daha sert bastığı için hız sınırından daha hızlı gidebilir. Hızdan kaçınmanın yolu, hız sabitleyiciyi belirtilen hız sınırına ayarlamaktır.  

Hız Sabitleyicisinin Dezavantajları

  • Yorgun ve uykulu hissediyorsanız direksiyon başında uykuya dalmanızı kolaylaştırır ve bu da sizi güvenli bir sürüşten uzaklaştıracaktır.
  • Hız sabitleyici, hava koşullarının karlı, ıslak veya buzlu olması durumunda lastiklerinizin yolda çekişini kaybetmesine neden olabilir. Örneğin, önünüzdeki hafif su birikintisi varsa bu durumda yavaşlamak ve kaçınmak zor olacaktır.
  • Hız sabitleyici kullanan sürücüler, akıllı telefonlarına veya diğer elektronik cihazlarına bakma konusunda daha istekli olacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

31.05.2021

Yeni Ehliyet Nasıl Çıkarılır? 2021

09.06.2021

Buji Neden Yağlanır, Buji Yağlanmasının Çözümü Nedir

22.10.2021

İlk Defa Sürücü Belgesi Almak İçin Gereken Belgeler

23.03.2021

Sürücü Belgesi ile İlgili İşlemlerde Psikiyatrik Muayene Yönergesi