İcraya Düşmüş Araba Nasıl Alınır

ABONE OL
İcraya Düşmüş Araba Nasıl Alınır

İcra ihalelerinde satışa çıkan araçlar, piyasa değerinin yarı fiyatına işlem görür. Bu nedenle araç satın almak isteyen birçok kişi icra ihalelerine katılım sağlar. İcralık araç ihaleleri, birçok kişi tarafından iyi bir yatırım aracı olarak görülmektedir. İcraya düşmüş araba almak için icra daireleri kontrolünde gerçekleştirilen icra ihalelerine katılmak gerekir.

Hacizli Araç İhalelerine Nasıl Katılım Sağlanır?

İhale yoluyla araç almak istediğinizde ihaleye katılabilmeniz için nüfus cüzdanınız ve ihaleye katılım ücretinin ödenmiş olması gerekir. Eğer nakit paranız yoksa bu durumda ödeme yaptığınız bankadan alacağınız teminat mektubunu verebilirsiniz.

İcralık otomobil ihaleleri, Yediemin Otoparkı’nda icra müdürü, otopark yetkilileri ve polisler eşliğinde gerçekleştirilir. İhalenin gerçekleştirileceği alan 24 saat boyunca güvenlik kamerası ile izlenir. Bunun sebebi, ihale hakkında kafadaki soru işaretini kaldırmak ve devletin sorumluluğunu yerine getirmesini sağlamaktır.

İcralık araç satın almak için günümüzde online başvuru da yapabilirsiniz. UYAP portalı üzerinden mahkemelik olan pek çok aracın satışı gerçekleştirilir. Satıştaki arabalar arasından seçim yapılarak ihale tarihi belirlenir ve araca teklif sunulur. İhale tarihinden önce girilecek ihalenin teminatı yatırılmalıdır. Teminat yatırma işlemi banka hesabının sisteme bağlanmasıyla gerçekleştirilir.

Banka Tarafından Haczedilen Araçlar Nasıl Alınır?

İhale usulü ile gerçekleştirilen hacizli araba satışı için UYAP portalı üzerinden banka tarafından satışa konulan araçlara da teklif sunulabilir. UYAP portalına kaydolduktan sonra ihaledeki arabalar tarihe göre filtrelenebilir ve ihale zamanı ya da fiyatı uygun olan araçlara teklif verilebilir. İhale öncesinde tercih edilen araba için teminat yatırılması gerekir. İhaleleri takip etmek, icradan uygun fiyata araba almak açısından önemlidir.

Araçlar Hakkında Alınan Bilgiler Yeterli mi?

İhale öncesinde icralık araç hakkında gerekli olan tüm bilgiler eksiksiz ve hatasız bir şekilde katılımcılara sunulur. İhale sonunda araç kimde kalmışsa genel bir kontrolden geçirilerek belirtilmiş olan hususların dışında araçta ekstra bir kayıp söz konusuysa alıcı ihaleden çekilme hakkına sahiptir.

İcradan alınan araçla ilgili olan ödemeler, belirlenen zamanda yapılmalıdır. Otoparkta aracın teslimatından önce meydana gelmiş olan kazalarda sorumluluk otoparka aittir. Bunun için aracı teslim almadan önce detaylı bir kontrol yapılması yararlı olur.

İcraya Düşen Araba Satışında Usulsüzlük Yapılabildiği Doğru mu?

Kimi kişiler icralık araçların satışı sırasında usulsüzlük yapıldığını iddia eder. Araç, satış işleminin öncesinden sonrasına kadar sürekli bir denetim içerisindedir ve cezasının ağır olması insanların bu tarz bir girişimde bulunmasının önüne geçmektedir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.08.2021

Trafik Kazalarında Hangi Tazminatlar Talep Edilebilir

02.03.2021

A Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir

28.07.2020

Kasko Sigortasında Fiyat Farkı Neden Oluşur

28.07.2021

Yeni Teknolojiler Otomotiv Endüstrisini Nasıl Değiştirdi