İkame Araç Nedir - İkame Araç Almanın Şartları Nelerdir

ABONE OL
İkame Araç Nedir - İkame Araç Almanın Şartları Nelerdir

İkame araç, herhangi bir arıza ya da kaza sonrası kullanılamayacak durumda olan aracın tamir süresinin kasko poliçesinde belirtilen tamir süresini aşması halinde, sigorta şirketi tarafından sigortalının mağduriyetini gidermek amacıyla, aracına muadil belirli bir süre içerisinde sigortalıya temin edilen araçtır.

Sigorta şirketleri ikame araç konusunda birbirinden farklı uygulamalar yapmaktadır. Fakat genellikle ikame araçlar için belirtilen süre bir hafta ile on beş gün aralığında değişmektedir. Sigortalının ikame araç hizmetinden faydalanabilmesi için poliçede bu hizmetten faydalanılacağından bahsedilmesi gerekmektedir.

Sigortalının aracına yaptırdığı kasko poliçesinde bu madde yer almıyorsa bu hizmetten faydalanamayacaktır.

Aracı kaza ve arıza sonucu kullanılamaz hale gelen sürücüler zor durumda kalmaktadır. Fakat araçlarına yaptırdıkları kasko poliçesinde ikame araç hizmeti yer alıyorsa bu onları rahatlatmaktadır.

İkame Araçlarda Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler Nelerdir?

İkame araçlarda kiralama öncesinde, kullanım esnasında ve iade etmeden önce dikkat edilmesi gereken birçok faktör bulunmaktadır. İkame araçlarda ilk dikkat edilmesi gereken şey aracı alınca binmeden önce aracın durumunun kontrol edilmesidir. Aracın boya, lastik, far ve diğer unsurları ayrıntılı bir şekilde incelendikten sonra aracın dış görünüşünde herhangi bir sıkıntı olup olmadığından emin olunması gerekmektedir. Bu noktada yapılacak en doğru işlem aracın her bölgesinin ayrıntılı olarak resminin çekilmesi olacaktır. Çünkü araçta herhangi bir çizik ve göçük olabilmektedir. Böylelikle araç teslim edildiğinde herhangi bir sorun ile karşılaşılmamış olacaktır.

Aracı teslim aldıktan sonra kullanmadan önce araç hakkında doğru bilgilere sahip olunması gerekmektedir. Örneğin aracın yakıt tipi, lastik basınç ayarlarının hangi seviyede olması gerektiği, kaputunun nasıl açıldığı gibi konular hakkında bilgi sahibi olunması gerekmektedir.

İkame araçlar diğer bir deyişle emanet araçlardır. Yani birinden emanet bir eşya aldınız ve onu aldığınız gibi teslim etmek zorundasınız. İkame araçlar da tıpkı böyledir. Sigortalı ikame aracı aldığı şekliyle teslim etmek zorundadır. Bu nedenle aracı kullanırken mümkün olduğunca özenli ve dikkatli olunması gerekmektedir. Aracın kirlenmesine sebep olabilecek yiyecek ve içecekleri araç içinde bulundurmamaya dikkat edilmesi gerekmektedir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.05.2022

Difüzer Ne Demek? Difüzer Ne İşe Yarar

20.12.2021

Sürücü Kursu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

21.02.2022

Lastik Hız Endeksi Nedir, Lastik Sürüşü Nasıl Etkiler

30.03.2020

Direksiyon Sınavına Kaç Kez Girilebilir