İkinci El Araç Alırken Kontrol Edilmesi Gerekenler Nelerdir

ABONE OL
İkinci El Araç Alırken Kontrol Edilmesi Gerekenler Nelerdir

Yeni veya ikinci el bir araç satın alıyorsanız göz önünde bulundurmanız ve listenizde olması gereken birtakım şeyler vardır. Aşağıda hazırlamış olduğumuz kontrol listesi araç alırken hata yapmamanız için bir anlamda size yol gösterici kılavuz olacaktır.

Kilometre

Bir aracın motor ömrünü belirleyecek olan şey otomobilin kilometresidir. Bunun için satın alacağınız otomobilin kilometresine odaklanmanız gerekir. Kilometre ne kadar yüksek olursa aracın arıza yapma ve size ekstra maliyet çıkarma olasılığı bir o kadar artacaktır.

Aracın Önceki sahipleri

Genel olarak ikinci el bir araç alırken en fazla 1-2 kişiye satılmış olması tercih edilmelidir. Çünkü aracın eski sahibi ne kadar çok ise o araç o kadar hor kullanılmış ya da araçtan memnuniyetsizlik yaşanmış olduğu için el değiştirmiştir.

Aracın Durumu

Bir aracın ilk dikkat çekecek bölgesi kasasıdır. Bunun için alacağınız aracın kasasını genel olarak kontrol etmeniz gerekir. Örneğin aracın değişen parçası var mı, kaç yerinde boya var, çizikleri var mı, iç dizaynı nasıl gibi pek çok hususa dikkat etmeniz gerekir. Aracın kasasının yanı sıra motoru ve diğer teknik aksamlarını da gözden geçirmelisiniz. Bu konuda sizin yeterince fikriniz ve bilginiz yoksa o zaman uzman bir destek alabilirsiniz. Bu konuda ekspertiz hizmeti veren firmalar vardır. Bu firmalar size yardımcı olacaktır. Ancak merak edilen bir konu da bu firmalara güvenilip güvenilmeyeceği konusundadır. Ekspertiz Merkezlerine Güvenilir mi? Başlıklı yazımızda bu konu ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır.

Güvenlik

Emniyet kemerleri, hava yastıkları, stepne veya lastikler kısacası otomobilin güvenliği ön planda tutacak olan her türlü teknik donanım tek tek kontrol edilmelidir. Eğer aracınızda var olan ancak çalışmayan sistemler varsa aracı almaktan vazgeçmeli ya da bu parçaların onarılması sağlanmalıdır.

Test sürüşü

Otomobilin yolda nasıl hissettirdiğini görmek için bir test sürüşü yapabilirsiniz. Bu test sürüşü sırasında motorun nasıl ses çıkardığına dikkat edin. Olağandışı sesler, kokular veya titreşim ciddi bir sorunun habercisi olabilir. Test sürüşü ne kadar uzun sürerse, hataları tespit etme şansınız da o kadar artacaktır.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.02.2022

Direksiyon Sınav Ücreti Ne Kadar? 2022

21.09.2020

Sürücü Adaylarının En çok Sorduğu Sorular

21.06.2023

Ehliyet Sınav Sonucumu Nasıl Öğrenebilirim

15.09.2021

Elektrikli Motor Ehliyeti Nedir? Nasıl Alınır