İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi Zorunlu mu

ABONE OL
İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi Zorunlu mu

Otomobil kullanmak için ehliyet, ehliyet almak içinde 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Ehliyet almak isteyen bir sürücü adayı sürücü kursuna yazıldıktan sonra pratik ve teorik derslerden geçip ehliyet almaya hak kazanabilir.

Ehliyetini alan sürücüler bazı durumda ileri sürüş tekniklerini öğrenmek isteyebilir. Bunun için de bu eğitimi veren sürücü kurslarına kayıt işlemini yaptırarak belgelerini alırlar. Bu eğitimle birlikte trafikte birçok olumsuzluğa karşı dersler alınarak güvenli bir sürüş için bilgi alınır.

İleri sürüş eğitimleri zorunlu değildir. Yani bireylerin tercihlerine bağlı olarak alınabilir. Bazı firmalar bünyelerine şoför alırken bu belgeye sahip olan sürücüleri tercih ederler. Bunun içinde ehliyetlerini iş için kullanacak olanlar bu belgeyi almak isterler.

İleri sürüş teknikleri özellikle mesleklerini yerine getirmek isteyenler adına faydalıdır. Bu eğitim esnasında birçok konu bulunurken bu dersleri alan sürücüler donanım açısından çok daha fazla bilgiye sahiptir. Özellikle itfaiye ve ambulans sürücüleri için bu belge zorunludur.

Peki, yukarıda bahsettiğimiz ileri sürüş belgesi ne demek?

İleri Sürüş Belgesi Nedir?

İleri sürüş belgesi bir gün içerisinde alınabilen bir belgedir. Derslerle trafikteki birçok durumun üstesinden gelindiğini gösteren bu belgeyi alan sürücüler istedikleri firmada çalışmaya hak kazanabilirler. İleri sürüş belgesini almak 5 saat sürer. Sürücülere pratik açıdan da birçok bilgi verilir.

İleri Sürüş Eğitmeni Nasıl Olunur?

İleri sürüş belgesi almak isteyenler kadar ileri sürüş eğitmeni olmak isteyenlerin de olduğunu söyleyebiliriz. Yani ek iş kapısı olarak da yapılabilecek olan bu meslek için en az B sınıfı ehliyetin olması gerekiyor. MEB Direksiyon Öğreticiliği Sertifikası alan kişiler Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu lisansı için başvuruda bulunabilirler.

Bu belgenin alınması için gerekli olan şartlardan birisi de herhangi bir otomobil sporlarında derece yapmak ya da uluslararası bir ileri sürüş belgesine sahip olmak da gerekir.

İleri Sürüş Teknikleri Öğrenme Fiyatı Ne Kadar?

İleri sürüş teknikleri eğitimi veren birçok akademi vardır. Bunun için de belgenin fiyatı akademiye göre değişiklik gösterir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.11.2022

Hatchback ve Sedan Nedir? Aralarındaki Fark Nedir

30.03.2020

Ambulans Özellikleri ve Sürücülük

26.08.2021

Direksiyon Sınavında Paralel Park ve L Park Nasıl Yapılır

06.03.2023

Araç Kullanırken Telefonla Konuşma Cezası 2023