İlk Kez Ehliyet Nasıl Alınır? 2021

ABONE OL
İlk Kez Ehliyet Nasıl Alınır - 2021

İlk kez ehliyet alacaksanız ister istemez biraz temkinli olmanız normaldir. Çünkü sadece ehliyet için ödemiş olduğunuz ücret değil aynı zamanda kaybedeceğiniz zamanda sizin için önemli olacaktır. Ehliyeti olmayan 18 yaşını yeni doldurmuş her genç ehliyet almak isteyebilir ve bunun içinde haklı birçok gerekçesi vardır.

Ehliyet başvurusunda bulunmuş olmak ehliyet alacağınız anlamına gelmez. Yani artık parasını ödeyen herkese ehliyet verme dönemi gerilerde kalmıştır. Artık sürücüler ehliyet almadan önce 3 aylık kapsamlı bir eğitime girer ve bu eğitimin sonucunda da alacağı ehliyet stajyer ehliyettir.

Stajyer sürücüler 2 yıl boyunca dikkat etmek zorundadır. Çünkü diğer şoförlere göre yapacakları her hata onların ehliyetlerinin ellerinden alınması için birçok nedeni içerir. Bu nedenle ilk kez ehliyet almak isteyen bir sürücü, alacağı ehliyeti, sürecin nasıl olduğunu ve sonrasında neler olacağını merak eder.

İlk Kez Ehliyet Alacaklardan İstenen Belgeler Nelerdir?

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Fotoğraf 1 adet ( biyometrik olmalı),
  • Diploma, öğrenci belgesi veya tasdikname,
  • Sabıka Kaydı (E-devletten veya kursumuzda beyan doldurularak da olabilir),
  • Sağlık Raporu (Sağlık Raporuna giderken nüfus cüzdanı ve 2 adet fotoğraf gerekmektedir.

Yukarıdaki belgeleri hazır eden bir sürücü adayı öncelikli olarak kurs seçmesi gerekiyor. Sitemiz üzerindeki filtre özelliği kullanılarak bulunduğunuz il ve ilçedeki sürücü kurslarını görüntüleyebilir ve bu kursların iletişim bilgilerine sahip olabilirsiniz. Hatta kursa yazıldıktan sonra kendinizi daha fazla geliştirebilmek için sitemizdeki çıkmış soruları yanıtlayarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Ehliyet sınavında sorulan sorular genelde geçmiş yıllarda sorulan soruları kapsar. Bunun için sitemiz üzerindeki soruları çözdüğünüzde tekrar etmiş olursunuz. Mutlaka bu sorulardan birkaç tane çıkacaktır.

Ehliyet Sınavından Kaç Almam Gerekli

Ehliyet sınavına girdiğinizde size toplam 50 tane soru sorulacaktır. Bu soruların her biri 2 puandan oluşur ve yanlış doğruyu götürmez. Bunun için girdiğiniz sınavdan 70 puan almanız yani 35 doğru soru bilmeniz yeterli olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.10.2021

İlkokul Mezunu Ehliyet Alabilir mi

10.08.2022

Araç Muayene Randevusu, Araç Muayene Ücretleri 2022

02.06.2021

Ehliyet Sınavı Görevli Öğretmen Ücretleri Ne Kadar? 2021

09.04.2021

Yokuş Yukarı Çıkarken Araba Neden Güç Kaybeder