İsofix Nedir? Neden Önemlidir

ABONE OL
İsofix Nedir - Neden Önemlidir

Otomobiller giderek güvenlik sistemlerini arttırıp hıza ve konfora daha fazla önem verdikçe otomobillerde kullanılan aksesuarların güvenlikleri de artırılmaya çalışmaktadır. Otomobil firmaları güvenliklerini artırırken daha güvenli bir sürüş içinde sürücülerin birtakım hususlara dikkat etmesi ve kendi önlemlerini de alması gerekiyor. Bunlardan birisi de araç içerisindeyken emniyet kemeri kullanımı oluyor. Türkiye ve dünyanın pek çok ülkesinde emniyet kemeri olmadan araç kullanmak suç bu nedenle her sürücü ve yolcu mutlaka emniyet kemerini takması gerekiyor.

Peki, söz konusu araç içerisindeki bebekler olduğunda onların güvenliklerinin ne şekilde sağlanması gerekiyor?

Otomobillerde çocuk ve bebeklerin güvenliklerini sağlayabilmek adına bazı yöntemler mevcut. Bunlardan birisi de çocuk ve bebek koltuğunun arabaya bağlanabilmesi amacıyla kullanılan isofix yöntemidir.

İsofix Ne Demektir?

İsofix, çocuk koltuğunun emniyet kemerine ihtiyaç duymadan arabaya sabitlenebilmesi için kullanılan en güvenli, en hızlı ve en kolay yoldur. Yani aslın da çocuk koltuğunun Uluslararası standartlara uygun bir şekilde araca monte edilmesidir. İlk kez 2001 yılında Avrupa, 2007 yılında ise Japon araçlarında kullanmaya başlayan bu sistem tüm araçlarda zorunlu bir donanımdır.

Isofix Oto Koltuğu Nasıl Takılır?

Çocuk koltuğunun aracın içerisine sabitlenebilmesi de oldukça kolaydır. Aslına bakarsanız bu yöntemi bu kadar güvenli ve kolay yapan özelliği de yanlış montaj riskinin neredeyse olmamamsı. Çünkü koltuğun sabitlenebilmesi için arka koltukta onun için ayrılmış olan yere oturtulması gerekiyor. Sonrasında ise koltuk üzerinde bulunan isofix aparatını ya da kemerini aracın üzerinde bulunan kancalarla birleştirmek. Koltuğun yanlarında bulunan mandallar çekilerek koltuk tam geriye yaslanabiliyor. Eğer isofix’li çocuk koltuğunu daha güvenli bir hale getirmek istiyorsanız bu durumda top tether veya üstten bağlama yöntemini de deneyerek güvenliğini daha fazla artırabiliyorsunuz.

İsofix Kullanmak Neden Önemlidir?

Eski otomobillerde isofix maalesef bulunmuyor. Eski tip araçlarda çocuk koltukları emniyet kemeri aracılığıyla tutturuluyor. Peki bu iki sistem arasında hangisi daha avantajlı ya da dezavantajlı derseniz ikisinin de birbirine göre bazı avantajları mevcut.

Isofix’in Avantajları

  • Çocuklar için daha güvenli yolculuk demek.
  • Koltuğun yanlış bağlanabilmesi sıfıra indirilmiş.

Sürücü ve ehliyet kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.12.2020

Debriyaj Müşürü Nedir

29.04.2020

İzmir Sürücü ve Ehliyet Kursları

15.11.2021

Trafikten Men Cezası ve Nedenleri

23.09.2020

İkinci El Araç Alırken Kontrol Edilmesi Gerekenler Nelerdir