Jant Eğilmelerinin Nedenleri Nelerdir

ABONE OL
Jant Eğilmelerinin Nedenleri Nelerdir

Otomobil jantları yol tutuşunu etkilediği gibi sürücü ve yolcuların konforunu da doğrudan etkiler. Eğilmiş bir jantla araç kullanmaya çalıştığınızda bunun vermiş olduğu rahatsızlığı hemen fark edebilirsiniz. Jantlar dayanıklı malzemelerden yapılıyor olsa da bazı durumlarda eğilmeleri kaçınılmaz olabilir. Aşağıda jant eğilmelerinin nedenlerinden bazıları belirtilmiştir.

Kaldırıma Çarpmak Veya Kaldırımdan Geçmek

Modern araçlarda bulunan kendi kendine park etme teknolojisi otomobillerin paralel parklarını kolaylaştırıyor olsa da, beklenmedik yerlerde hala engeller ortaya çıkabilir. Örneğin alışveriş merkezi otoparklarındaki hız tümsekleri ve park blokları dikkatsiz veya aceleci sürücülerin jantlara zarar vermesine neden oluyor. Bir arabanın hızlı bir şekilde tümsekten geçmesi veya kaldırıma çarpmak jantın eğilmesine neden olacaktır.

Az Şişirilmiş Lastikler

Uygun basınca sahip olan lastikler, otomobil güvenliğinin temelini oluşturur. Çoğu sürücü, az şişirilmiş lastiklerin jantların bükülmesine neden olabileceğinin farkında değildir. Oysaki az şişirilmiş lastiklerle sürüş yapmak, jantlarınızın eğilmesine neden olacaktır.

Aşınma

Sürücüler paslanmayı estetik bir sorun olarak görse de, aslında jantlardaki paslanma eğilmelere de neden olabilecektir. Bazı alaşımlar krozyona ya da paslanmaya karşı dirençli olsa da tüm metallerin bu faktörlere karşı hassas olduğu bilinmelidir. Aşınmış jant demek zayıf jant demektir. Bu da sert bir darbeden kaynaklı olan hasara karşı jantın daha savunması olduğunu gösterir. Aşınmış jantlar pürüzlü olur ve lastikle iyi bir sızdırmazlık sağlayamaz. Aracın lastiklerinin durduk yere havasının inmesi bu nedenledir.

Çukurlar

Çukurlar, sıcaklık değişimleri ve su akışı ile oluşabilir. Yolda zararsız küçük çöküntüler gibi görünebilir, fakat hızla bir çukura girmek lastiklerinize ve jantlarınıza zarar vereceği gibi aracın hakimiyetini kaybetmenize de neden olabilir.

Genel olarak, jantın eğilmesine neden olan şey, aracınızın tekerleklerine sert bir darbenin gelmesinden kaynaklanır. Eğer jantlarınız alüminyum alaşım, krom veya çelikten oluşuyorsa kaldırımlara, çukurlara, hız tümseklerine ve diğer yol tehlikelerine karşı mutlaka dikkatli olmalısınız.

Sürüşü daha güvenli hale getirmek için bozuk olan yollarda mutlaka yavaş gitmeye özen göstermelisiniz. Bu yalnızca jant ve lastikleriniz için değil aracınızın tüm teknik aksamını korumak için önemlidir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.09.2024

Ehliyet Yükseltme Ne Zaman ve Nasıl Yapılır

30.09.2020

Araba Farları Nasıl Hizalanır

02.09.2021

Volkswagen Arıza Lambaları

11.09.2023

Lastik Yük Endeksi Nedir? Nasıl Ölçülür