Kabak Lastikle Sürüş Riskleri Nelerdir

ABONE OL
Kabak Lastikle Sürüş Riskleri Nelerdir

Kabak lastiklerle araç kullanmak kazaya davetiye çıkarmak demektir. Yazın havanın sıcak ve kuru olmasının kabak lastiklerde problem yaratmayacağını düşünebilirsiniz, fakat kabak lastiklerle sürüşün riskleri tahmin ettiğinizden çok daha büyük olabilir ve bu riskler yağmur veya karın dışında da her zaman vardır.

Aşınmış Lastikler Kazaların Önde Gelen Nedenidir

Lastik bakımı, sorumlu bir sürücü olmanın bir parçasıdır, ancak çoğu sürücü, lastiklerini uzun süre görmezden gelir. Gelin isterseniz kabak lastikle araç kullanmak neden tehlikelidir bir göz atalım.

Kabak Lastikler Neden Tehlikelidir?

Sürücülerin tamamı kabak lastiklerle araç kullanmanın riskli olduğunu söyler, fakat sorduğunuzda nedeninin ne olduğunu bilmezler. Lastiklerin sırt bölümü araca çekiş sağlar. Araç ıslak ya da karlı bir yolda yere lastiğin sırtı sayesinde rahatça basar. Lastik sırtı, nemi lastikten uzaklaştırarak araba savrulmadan direksiyonu çevirmenizi ve manevralar yapmanızı sağlar.

Bu nedenle, düşük diş derinliğine sahip lastikler veya kabak lastikler, kazalara yol açabilecek her türlü soruna neden olabilir.  

Isı Oluşumu

Lastik sırtı, lastik ile yol arasında boşluklar oluşturarak havanın akmasını sağlar. Kauçuğun bozulmasına, çatlamasına veya daha kötüsüne yol açan ısı birikimini önlemek için hava akışı gereklidir. Başka bir deyişle, çok fazla ısı lastikleri güvensiz hale getirir.

Lastikleriniz kabak duruma gelince, lastiklerinizle yol arasındaki sürtünme artar. Sürtünme daha fazla ısı yaratır ve lastik sırtı olmadan ısıyı dağıtacak hava akımı olmaz. Isı arttıkça, lastiğin içindeki basınç da artar. Bu, lastiğin patlamasına neden olabilir ve tehlikeli bir durum ortaya çıkar!

Suda Kızaklama Riski

Günümüzün lastiklerindeki derin sırt desenleri, suyu yolun dışında tutmak için tasarlanmıştır. Lastiklerinizle yol arasına su tabakası girerse, suda kızaklama riski meydana gelir. Dolayısıyla bu da kaza yapabileceğiniz anlamına gelecektir.

Her Türlü Havada Zor Kullanım

Daha önce de belirttiğimiz gibi, yolda herhangi bir nem olduğunda lastik sırtının hassasiyeti devreye girer. Bu nedenle yağmurda, buzda veya karda kabak lastikler tehlikelidir. Eğer kabak ya da eskimiş lastiklerle araç kullanıyorsanız olabilecek tüm sonuçlara razı olmuşsunuz demektir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.07.2021

Eksantrik Mili Nedir ve Ne İşe Yarar

18.10.2021

Gaz Kelebeği Konum Sensörü Nedir

24.03.2021

Motor Yağının Sızmasının Nedenleri

27.12.2022

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2023 Ne Kadar