Kaportadaki Plastik Parçalar Nasıl Boyanır

ABONE OL
Kaportadaki Plastik Parçalar Nasıl Boyanır

Otomobilde birçok parça plastikten oluşuyor, özellikle dış aksamda plastik kullanımı son yıllarda üretilen araçlarda bir hayli yaygın. Bunun nedeni aracın ağırlığının düşürülmesi ve bu bağlamda da performans artışının sağlanmasıdır. Plastik kullanmak araca artı puanlar kazandırırken aynı zamanda birtakım sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Örneğin plastik bir parçayı çarptığınızda kırılma ihtimali çok daha yüksek, tamiri kolay kolay olmadığı gibi boyaması da bazı durumlarda zor olabiliyor.

Peki, aracınızın kaportasındaki plastik bir aksam çizildiğinde ya da boyasının rengi attığında nasıl boyatabilirsiniz?

Plastik Tampon Nasıl Boyanır?

Plastik bir tamponu boyamak istediğinizde öncelikli olarak hasar görmüş olan bölümü zımparalamanız gerekiyor. Çünkü zımpara boyanın zemine daha iyi tutturulmasını sağlayacaktır. İlk olarak kalın zımpara daha sonrasında ince zımpara yapılmalı ve zemin düz hale getirilmelidir. 

Zımparayı yaptıktan sonra astar çekilmesi gerekiyor. Astarın mutlaka çok iyi çekilmesi gerekiyor, çünkü aksi takdirde boyanın görüntüsü iyi olmayacaktır. Astar işlemini yaparken bantlama yapmanız faydalı olacaktır, çünkü boyanın değmemesi gereken yerleri bu sayede korumuş olursunuz.  

Plastik boyama işleminin önemli aşamaları nelerdir?

Boya öncesinde astarı 2 kat olacak şekilde çekmeniz gerekiyor. İlk katı çektikten sonra 10 dakika beklemeniz alttaki boyanın kuruması için önemlidir. Bu sayede boya daha iyi tutacaktır.

Astarın çekilmesinin ardından kurumaya bırakılması gerekiyor. Kuruduktan sonra ise tekrar zımpara yaprak astar üzerinde oluşabilecek pırtıları yok etmeniz gerekiyor. Bunun için özel olarak üretilmiş zımparalı bezleri kullanabilirsiniz. Silme işlemi sonrasında bölgeye hava tutarak iyice temiz olmasını sağlamalısınız. Buraya kadar her şeyi uygun bir şekilde yaptıktan sonra aracınız artık boya için hazır demektir. Aracınıza uygun olan boya rengini yakaladıktan sonra boyaya başlayabilirsiniz.

Boyanın mutlaka eski boya ile aynı olması gerekiyor, aksi takdirde güneşte ya da uzaktan bakıldığında boyadaki dalgalanma daha belirgin hale gelecektir.

Boyama işlemi sadece bantlı olan alanın içerisi olmalıdır, bunun için dikkatli ve tetikte hareket etmeniz gerekiyor. Eğer boya başka bir parçaya sıçrarsa hemen silmeniz gerekiyor.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.08.2021

Trafik Kazalarında Hangi Tazminatlar Talep Edilebilir

03.11.2020

Aracın Sigorta Kutusu Islanırsa Ne Olur

25.02.2021

Nakliyat (EMTEA) Sigortası Nedir

16.03.2023

100 Ceza Puanı