Karavan için Ruhsat Gerekli mi

ABONE OL
Karavan için Ruhsat Gerekli mi

Karavan kullanıcısı ya da karavan almak isteyenlerin ilk merak ettiği hususların başında bu tip araçları kullanırken ya da çekerken ruhsatın olup olmadığıdır. Eğer var olan bir aracı karavana dönüştürmek gibi bir rahatsızlığınız varsa o zaman ruhsat ve ekstra işlemler için ödeme çıkarılabilir. Karavan ruhsatını almak ücretsiz ve kolaydır.

Karavan Almak İçin İki Farklı Seçeneğiniz Var

Karavan yapmak için aldığınız aracı iki şekilde kullanabilirsiniz. İlki aracın orijinal halini bozmadan normal ruhsatı kullanmak, ikincisi ise ruhsatta bulunup da değiştirmek istediğiniz parçaları çıkararak yeni bir ruhsat çıkarmaktır. Alacağınız aracı karavan olarak kullanmak istiyorsanız o zaman vergilerinizde ve ruhsat fiyatınızda biraz artış olacaktır. Aracın modeli ve yaşı da önemlidir. Örneğin 5 yaşından küçük olan bir araç için karavan ruhsatı çıkarmak istediğinizde işleriniz çok daha karmaşık bir hale gelebilecektir. 750 kg’ın üzerinde olan bir karavan için özel ruhsata ihtiyaç vardır. Yani 750 kg’ın altında olan bir karavan için herhangi bir ruhsata ihtiyaç yoktur.

Karavan için Ruhsat Gerekli mi?  

Yukarıdan da anlaşılacağı gibi karavan ruhsatının olup olmamasını belirleyen ana faktör içindeki koltuk ve masa alanı, mutfak ve yatak alanının bulunmasıdır.

 Karavan Ruhsatı Almak

Bir araca karavan ruhsatı almak istiyorsanız önce proje çizdirmeniz gerekir. Çünkü karavanın mutlaka sadık plana göre yapılması gerekir. TSE aracın uygunluğunu denetledikten sonra onay belgesi verir ve daha sonrasında siz aracı muayene istasyonuna götürebilir ve bundan sonra muayenesini tekrardan yaptırarak kullanabilirsiniz.

Karavan Kullanmak için Hangi Ehliyet Gerekir?

Karavan kullanmak eskiden basit bir işlemdi. Yani B sınıfı ehliyetiniz varsa hemen karavanınızı aracın arkasına bağlayıp gidebiliriniz. 

Karavan Kullanabilecek Ehliyet Sınıfları

Karavan hangi türden ise o türe göre ehliyet sınıfları belirlenir. Örneğin otomobil, minibüs, motokaravan ve kamyonet sınıfında ise B ehliyet işinizi göreceksiniz. Karavan kamyon sınıfına giriyorsa C ehliyetle, otobüs sınıfına giriyorsa E ehliyetle sürebilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.06.2021

Şarjlı Motorlarda Ehliyet Gerekir Mi

25.01.2021

Sürüş Esnasında Yanlışlıkla Geri Vitese Takarsanız Ne Olur

12.04.2021

Ehliyet Kayıp İlanı Vermek Zorunlu mu

08.12.2021

Araç Ömrünü Uzatacak Öneriler