Karda Sürüş Teknikleri

ABONE OL
Karda Sürüş Teknikleri

Karda araba kullanmak, ister usta sürücü olsun isterse acemi, herkes için sinir bozucu olabilir. Bunun için mutlaka sürmeniz gerekiyorsa olabildiğince dikkatli olun ve aşağıda bahsedeceğimiz hususları uygulayın.

Hazır Olun

Karda araba sürmenin en iyi ipuçlarından biri, direksiyona geçmeden önce hazırlıklı olduğunuzdan emin olmaktır. Arıza veya takılıp kalma ihtimaline karşı kışın arabada bazı temel malzemeleri taşımanızı öneririz.  

Yola Çıkmadan Önce

Yola çıkmadan önce tam görüş alanına sahip olduğunuzdan emin olarak ön camın buzunu çözün ve buğusunu giderin. Ayrıca, sürüş esnasında düşüp sizi veya diğer sürücülerin dikkatini dağıtabilecek, karları arabanızın üzerinden temizleyin. 

Yumuşak Hareketler

Karda veya buzda araç kullanırken hatırlanması gereken en önemli şeylerden biri, tüm geçişleri mümkün olduğunca yumuşak tutmaktır. Örneğin; yumuşak vites geçişleri ve yavaş fren gibi belirtilebilir.

Otomatik bir arabada, bulunduğunuz vitesi seçemezsiniz, bu nedenle sürüş sırasında daha da dikkatli olmanız ve sabit bir hız ve güvenli durma mesafesini korumanız gerekir.  

Dikkatinizi Yola Verin

Sizi uyanık tutmaya ve aracın dışındaki koşullara daha fazla uyum sağlamaya yardımcı olmak için, kış koşullarında sürerken aracınızın radyosunu kapatmanız önerilir. Buz sessizdir. Yani aracın lastiklerinden herhangi bir çatırtı sesi duyamıyorsanız, muhtemelen buz üzerinde seyahat ediyorsunuz, bu yüzden daha da dikkatli olmanız gerekir. Dikkat dağınıklığınız varsa cep telefonunuzu ulaşamayacağınız bir yere koyun.

Güvenli Mesafeyi Koruyun

Buzlu veya karlı koşullarda durma mesafeleri normalden on kat daha fazla olabilir. Bu nedenle, önünüzdeki araçla aranızda güvenli bir mesafe bırakmanız çok önemlidir. Öndeki araca çarpmamak için yavaşlamanızı sağlamak, arabanın hareketlerine karşı uyanık olmak önemlidir.

Sakin Kalın

Sürüş sırasında direksiyon başında sakin kalmaya çalışmalısınız. Ani hareketler veya ani kararlar, aracın kontrolünü kaybetmenize neden olabilir, bu yüzden derin bir nefes alın ve acele etmeyin. Aracı kendinizi rahat hissettiğiniz bir hızda tutun ve birisinin arkanızda çok yakın seyahat ettiğini hissederseniz, kenara çekin ve geçmelerine izin verin.

Karlı yolda giderken birden aracınızla kaymaya başlarsanız frene basmayın ve paniğe kapılmayın. Gazdan ayağınızı çekip ve tekerlekleri gitmek istediğiniz yöne doğru çevirmek yeterli olacaktır.  

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresimizden ulaşabilir ve daha fazla detaylı bilgi alabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.07.2022

Uzun Yol Öncesi Araç Bakımı ve Kontrolleri Nasıl Olmalı

11.05.2021

Motor Yağı Lekesi Nasıl Çıkar

23.02.2021

Arabada Sigara İçme Cezası Ne Kadar

29.04.2020

Balıkesir Sürücü ve Ehliyet Kursları